Przez tydzień cieszyłem się działającym nawiewem (sterowanie klapami) a dziś ponownie wiatr w nogi i na szybę. Zbieram się na do kupna zaworków ciśnieniowych jak do zaworów ... Wszak nie jest to część co psuje się nagminnie więc ten koszt ASO 40pln sztuka przeboleć trzeba. OE 9134341 (jakby ktoś szukał)
Dodatkowo muszę sprawdzić dystrybutor za schowkiem i przelutować go na wszelki wypadek.
Po myciu opisywanym wcześniej, jest zdecydowanie czyściej - są jeszcze jakieś plamy, jednak najważniejsze jest to że zniknął smród papierosów. Mam tylko brązowe plamy w bagażniku niestety, ale to chyba załatwię powierzchownie wanishem... Zobaczę.
Volvo 940 Classic-Qundel 98'
Re: Volvo 940 Classic-Qundel 98'
1 x
Jest: Volvo S70 TDI 97' 940 Classic 98'+ S90 D5 AWD 20'
Było: FSO Polonez 2000, BMW E-28 520i, Citroen C5 X7,
Zaworki odebrane, zamontowane, wymieniona znaczna część przewodów podciśnieniowch. Niestety nadal wieje na nogi i szybę tylko...
Teraz będę zabierał się za rozdzielacz podciśnień. Mam tylko nadzieję że to nie są uszkodzone mieszki...
Czekam też na paczkę z częściami: lusterka, silnik tylnej wycieraczki, ślizgi klapy.
Muszę wymontować czpień wycieraczki i go wyczyścić.
Działamy dalej.
Pytanie do tych co w 940 mają dalekosiężne reflektory: jak macie zrobione włączanie ich? Dodatkowy przycisk czy przez długie?
Teraz będę zabierał się za rozdzielacz podciśnień. Mam tylko nadzieję że to nie są uszkodzone mieszki...
Czekam też na paczkę z częściami: lusterka, silnik tylnej wycieraczki, ślizgi klapy.
Działamy dalej.
Pytanie do tych co w 940 mają dalekosiężne reflektory: jak macie zrobione włączanie ich? Dodatkowy przycisk czy przez długie?
0 x
Dalekosiężne.AOW pisze:Zaworki odebrane, zamontowane, wymieniona znaczna część przewodów podciśnieniowch. Niestety nadal wieje na nogi i szybę tylko...
Działamy dalej.
Osobny dedykowany przycisk na panelu obok włącznika świateł. Chyba że wszystkie pola po lewej i prawej stronie kierownicy masz już zajęte
0 x
Właśnie mam zajęte :/ znaczy mam w teorii wolny po prawej, gdyż obok grzania lusterek/szyby mam wystawiony od sygnalizator kierunkowskazów przyczepy .endriugto pisze: Dalekosiężne.
Osobny dedykowany przycisk na panelu obok włącznika świateł. Chyba że wszystkie pola po lewej i prawej stronie kierownicy masz już zajęte
0 x
To pomogę ci rozwiązać problem - sprzedaj mi sygnalizator kierunkowskazów przyczepy i będziesz miał miejsce na włącznik dalekosiężnychAOW pisze:Właśnie mam zajęte :/ znaczy mam w teorii wolny po prawej, gdyż obok grzania lusterek/szyby mam wystawiony od sygnalizator kierunkowskazów przyczepy .endriugto pisze: Dalekosiężne.
1 x
Ha, naprawiłem nawiew. Rozkręciłem tak jak podano na Niebieskim Forum, następnie przelutowałem wszystkie styki, wyczyściłem, odtłuściłem, zmątowalem wszystko i działa
powietrze jest kierowane tam gdzie trzeba
Co najważniejsze niczego nie połamałem
Przy okazji. Czy ta maź to fabryczne uszczelnienie? Oraz co to za zapasowa kostka przy radiu?
Z ciekawostek dodam, że najpierw odkręciłem zabezpieczenie przewodów, słynęło i sporo powietrzna uszło, przeczyściłem też gumową uszczelkę przy zaworkach.
Powoli idziemy do przodu.
Co najważniejsze niczego nie połamałem
Przy okazji. Czy ta maź to fabryczne uszczelnienie? Oraz co to za zapasowa kostka przy radiu?
Z ciekawostek dodam, że najpierw odkręciłem zabezpieczenie przewodów, słynęło i sporo powietrzna uszło, przeczyściłem też gumową uszczelkę przy zaworkach.
Powoli idziemy do przodu.
- Załączniki
-
- Resizer_16281794483692.jpg (179.46 KiB) Przejrzano 3118 razy
-
- Resizer_16281794483691.jpg (380.23 KiB) Przejrzano 3118 razy
-
- Resizer_16281782533630.jpg (230.28 KiB) Przejrzano 3118 razy
-
- Resizer_16281794483690.jpg (389.15 KiB) Przejrzano 3118 razy
1 x
Mówisz o tym? Muszę się zastanowić.erni35 pisze: To pomogę ci rozwiązać problem - sprzedaj mi sygnalizator kierunkowskazów przyczepy i będziesz miał miejsce na włącznik dalekosiężnych
- Załączniki
-
- Resizer_16281812568000.jpg (356.88 KiB) Przejrzano 3112 razy
0 x
Dokładnie takiego szukam. Mój rozpadł się ze starościAOW pisze:Mówisz o tym? Muszę się zastanowić.erni35 pisze: To pomogę ci rozwiązać problem - sprzedaj mi sygnalizator kierunkowskazów przyczepy i będziesz miał miejsce na włącznik dalekosiężnych
0 x
Bo to chodliwy gadgeterni35 pisze:Dokładnie takiego szukam. Mój rozpadł się ze starościAOW pisze:Mówisz o tym? Muszę się zastanowić.erni35 pisze: To pomogę ci rozwiązać problem - sprzedaj mi sygnalizator kierunkowskazów przyczepy i będziesz miał miejsce na włącznik dalekosiężnych
0 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
A propos tego sygnalizatora kierunków przyczepy - nie rozumiem po kiego grzyba takie coś? Przecież kierunki chyba pracują razem z kierunkami w aucie i kontrolki są na desce... hmm. Mój prosty chłopski rozumek nie łapie.
A ja tak samo zrobiłem trochę z przypadku w swoim pranie "dywanów"... O matko, ile też syfu wyszło (zastosowałem zwykły proszek do prania).
A ja tak samo zrobiłem trochę z przypadku w swoim pranie "dywanów"... O matko, ile też syfu wyszło (zastosowałem zwykły proszek do prania).
0 x