Tak, dzwoniłem ale zajęci byli, mają oddzwonić. Znasz?swital pisze:S.W.A.P. Auto Serwis na ul. Maszewskiej ?konradko pisze:Za moment będę dzwonił do gości z Płocka (robią głównie swapy BMW) ciekaw jestem czy mają w ogóle jakieś pojęcie o swapie do auta innej marki.
240 USA -> 245 USA
Re: 240 USA -> 245 USA
0 x
Byłem raz i ugotowali sterownik silnika w E46 320d, późnej męczyli się 2 tyg. ale ostatecznie auto postawili na nogi i to za darmo. Było to już jakiś czas temu, właśnie na maszewskiej, mieli się przenieść bardziej do miasta, ale czy już działają w nowej siedzibie to nie wiem.
Od BMW w Płocku był lepszy magik, ale gdzieś się wyniósł poza miasto i raczej nie bawił się w swapy. Oni ogarniają swapy, ale w bmw i to taki standard, czyli 2.8 do E30 czy E36
Wydaje mi się, że musisz szukać warsztatu który ogarnia typowo swapy, a nie tylko bmw. Wsadzić silnik pod maskę i go odpalić to żadna sztuka, gorzej to poskładać tak żeby jeździło i z zewnątrz wyglądało jak seryjna dwuseta. Już widziałem np. 850tke z silnikiem 1.9tdi i ktoś sobie nie poradził więc wsadził zegary z vw i inne kwiatki.
Kibicuję mocno, żeby projekt nie zakończył się na wyciągnięciu silnika jak to zazwyczaj bywa, a dalej samochód stoi i wrasta. Pomysł M57 w cegle chodzi mi po głowie od chwili jak sam miałem E39 530d i mam nadzieje, że Tobie się uda to dociągnąć do końca, a mi będzie dane zobaczyć efekty na żywo
Od BMW w Płocku był lepszy magik, ale gdzieś się wyniósł poza miasto i raczej nie bawił się w swapy. Oni ogarniają swapy, ale w bmw i to taki standard, czyli 2.8 do E30 czy E36
Wydaje mi się, że musisz szukać warsztatu który ogarnia typowo swapy, a nie tylko bmw. Wsadzić silnik pod maskę i go odpalić to żadna sztuka, gorzej to poskładać tak żeby jeździło i z zewnątrz wyglądało jak seryjna dwuseta. Już widziałem np. 850tke z silnikiem 1.9tdi i ktoś sobie nie poradził więc wsadził zegary z vw i inne kwiatki.
Kibicuję mocno, żeby projekt nie zakończył się na wyciągnięciu silnika jak to zazwyczaj bywa, a dalej samochód stoi i wrasta. Pomysł M57 w cegle chodzi mi po głowie od chwili jak sam miałem E39 530d i mam nadzieje, że Tobie się uda to dociągnąć do końca, a mi będzie dane zobaczyć efekty na żywo
1 x
2x 480,744 USA Turbo,744 USA,850 T-5R,245 USA D24T+IC+, 945, 2x 440, 855 eR, V70 heico
Jestem pragmatykiem, jeśli okaże się że ryzyko jest zbyt duże to zostanę przy turbo serii, nie chcę popsuć swojego projektu taką głupotą, za bardzo polubiłem to auto.
0 x
-
macie kesz?
Sprobuj Genowefa Garage
https://www.facebook.com/genowefagarage/?fref=ts
tel. 513 101 977
email: info@genowefagarage.pl
Głównie VAG'i (stąd ich znam), ale wrzucali tez silnik z RS6 do motorówki, więc może i to ogarną
https://www.facebook.com/genowefagarage/?fref=ts
tel. 513 101 977
email: info@genowefagarage.pl
Głównie VAG'i (stąd ich znam), ale wrzucali tez silnik z RS6 do motorówki, więc może i to ogarną
0 x
Gienia niekoniecznie 
0 x
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
Uturbiać redbloka to chyba najgłupsze rozwiązanie z podanych tutaj. M57 to jest ciekawa opcyja.
0 x
Ale patrząc statystycznie to najłatwiejsze i najtańsze. M57 czy D5 jest super pomysłem ale jak na razie brak konkretów. Nie oddam auta do serwisu który "zobaczy co się da zrobić" a po pół roku odda wrak albo samochód z połową nie działającej elektroniki bo "nie chciało zagadać".kivi pisze:Uturbiać redbloka to chyba najgłupsze rozwiązanie z podanych tutaj. M57 to jest ciekawa opcyja.
0 x
Robiąc turbo od podstaw w moim silniku za te samą kasę będę miał remont plus lepsze osiągi niż w seryjnych FK/FT. Chyba że się mylę?
0 x
Na wszelakich forach łącznie z naszym są zupełnie inne opinie. Do codziennej jazdy jaką nasz kolega chce uskuteczniać jak najbardziej spoko.konradko pisze:Ale patrząc statystycznie to najłatwiejsze i najtańsze. M57 czy D5 jest super pomysłem ale jak na razie brak konkretów. Nie oddam auta do serwisu który "zobaczy co się da zrobić" a po pół roku odda wrak albo samochód z połową nie działającej elektroniki bo "nie chciało zagadać".kivi pisze:Uturbiać redbloka to chyba najgłupsze rozwiązanie z podanych tutaj. M57 to jest ciekawa opcyja.
0 x