Temat niestety aktualny...endriugto pisze:Szyberdach zamykałem. Coś przeskoczyło przekosiło i lewa strona się nie domyka. Jak się do tego zabrać?
Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
Re: Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
0 x
Jest przyczyna, ale nie wiem jak to rozwiązać. Jak odepnę krokowy to po odpaleniu obroty wskakują na 1500 co jest oczywiste, ale sam silnik pracuje już poprawnie. Wkręca się do końca, płynnie i bez zacięć. Pytanie o krokowy. Mam taki na 3 piny, w sumie kilka sztuk i na każdym dzieje się to samo. Z jakim numerem powinien być żeby działał poprawnie?Volvo 745 turbo pisze:Przepływomierz dobry? Wtryski sprawdzone nie leją?wujek pisze:Dzięki. Bo generalnie już odpaliłem dziada i chodzi, ale parę szczegółow zostało + nie wkręca się na obroty, coś jakby mu boost odcinało.
Komputer 541, przepływomierz z końcówką 007, wtryski wysokoomowe z v70 ale póki co o tej samej wydajności co seryjne (ok. 311cm). Na wolnych boost pokazuje wskazanie -0,5 jak cisnę gaz to idzie max 0,3 i potem odcinka. Z wydechu wali na czarno nieprzepalonym paliwem.
0 x
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
miałem podobnie - niby zabawa z krokowym pomagała, po wstawieniu drugiego na 100% działającego nadal powracało - winny czujnik temperatury silnika (są dwa: jeden daje sygnał na tablice rozdzielczą, drugi na kompa) - ten drugi miałem uwalony
0 x
Czujniki sprawdziłem - są ok. Jak się okazało uszkodzony mam tranzystor w komputerze silnika od sterowania wolnymi obrotami. Komp już na stole, czeka na naprawęnckpol pisze:miałem podobnie - niby zabawa z krokowym pomagała, po wstawieniu drugiego na 100% działającego nadal powracało - winny czujnik temperatury silnika (są dwa: jeden daje sygnał na tablice rozdzielczą, drugi na kompa) - ten drugi miałem uwalony
0 x
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
Może i nie dokładnie na temat, ale: czy ma ktoś z Was dostęp do CarFax albo AutoCheck? Chciałbym jedno Volvo zza wielkiej wody zweryfikować.
0 x
Jak rozkodować radio volvo 606?
0 x
Tel. 509 186 929
960 sedan 94r.
960 kombi 90r.
960 sedan 94r.
960 kombi 90r.
Tam zdaje się jest matryca diodowa, jak np. w CR-906.jajacek pisze:Jak rozkodować radio volvo 606?
Musisz wyjąć mechanizm kasety, pod nim na płytce jest miejsce na 12 diod.
Droga nr 1: notujesz numery przy wlutowanych diodach albo robisz zdjęcie. Wstawiasz tutaj lub na PW info albo fotkę, a ja próbuję znaleźć kod:)
Droga nr 2: wycinasz wszystkie diody i tym samym Twój kod zostaje ustalony na 6666 (4x klawisz AVI)
Chciałem podrzucić link do kalkulatora kodów, ale te poznikały z sieci, albo nie potrafię znaleźć...
0 x
Dzięki. Już biorę młotek w ręce. 
0 x
Tel. 509 186 929
960 sedan 94r.
960 kombi 90r.
960 sedan 94r.
960 kombi 90r.
Tylko żeby tam były te diody a nie jakiś eprom, nie mam 100% pewności...
0 x
Jedyne wyraźnie oznaczone miejsce na 12 jednakowych "elementów elektronicznych". Zdjęcie nie jest wyraźne, przeto podaję: brak 3,7 i 11 szt.fonderal pisze:Tam zdaje się jest matryca diodowa, jak np. w CR-906.jajacek pisze:Jak rozkodować radio volvo 606?
Musisz wyjąć mechanizm kasety, pod nim na płytce jest miejsce na 12 diod.
Droga nr 1: notujesz numery przy wlutowanych diodach albo robisz zdjęcie. Wstawiasz tutaj lub na PW info albo fotkę, a ja próbuję znaleźć kod:)
Droga nr 2: wycinasz wszystkie diody i tym samym Twój kod zostaje ustalony na 6666 (4x klawisz AVI)
Chciałem podrzucić link do kalkulatora kodów, ale te poznikały z sieci, albo nie potrafię znaleźć...
Coś z tego rozumiesz?
Ps. Już byli tu.
- Załączniki
-
- IMG_20160602_010144.jpg (52.42 KiB) Przejrzano 6133 razy
0 x
Tel. 509 186 929
960 sedan 94r.
960 kombi 90r.
960 sedan 94r.
960 kombi 90r.