Regeneracja skrzyń biegów M90
-
Daniel Mielcarek
Regeneracja skrzyń biegów M90
Witam, zna ktoś jakiegoś dobrego mechaniora, który zna się i miał kontakt z naprawą M90 Volvo? Najlepiej województwo wielkopolskie, ale jak ktoś jest dobry to może być w całej Polsce. (Moje objawy to: luz na wałku kosza sprzęgłowego jak i na tylnej flanszy, prawdopodobnie łożyska bo od spodu na na hamowni z kanałem było słychać rzężenie najmocniej przy tylnej flanszy i gdzieś z przodu skrzynii , no i wyjąca jedynka , byłoby super też to ogarnąć.
0 x
Re: Regeneracja skrzyń biegów M90
Cześć!
Generalnie słaby i drogi w realizacji temat. Ja swego czasu kupiłem 960mk2 z uskodzoną M90. Ponieważ znalezienie takiej skrzyni graniczyło z cudem kupiłem M90 od redblocka i przełozyłem bebechy. W mojej skrzyni na pewno uszkodzony był synchronizator 3 biegu i nie dało rady wrzucić 3 bez zgrzytu. Wałki zdawczy i sprzegłowy stały sztywno, 1 nie wyła. Mam tą skrzynie do dzisiaj bo miałem wizję przełożyć tryby bo skrzynia od redblocka turbo którą wykorzystałem miała krótki 1 i 2 bieg co mnie na początku strasznie irytowało, ale się przyzwyczaiłem i straciłem motywacje do grzebania
Gdybyś miał ochotę podjąc temat moge pomysleć za ile sprzedać tę m90 bez 3 biegu. Ja też szukałem mechanika ale jak któryś chciał się podjąć i podawał cene to
finał był taki, że przełożyłem sobie obudowy skrzyni sam...
Generalnie słaby i drogi w realizacji temat. Ja swego czasu kupiłem 960mk2 z uskodzoną M90. Ponieważ znalezienie takiej skrzyni graniczyło z cudem kupiłem M90 od redblocka i przełozyłem bebechy. W mojej skrzyni na pewno uszkodzony był synchronizator 3 biegu i nie dało rady wrzucić 3 bez zgrzytu. Wałki zdawczy i sprzegłowy stały sztywno, 1 nie wyła. Mam tą skrzynie do dzisiaj bo miałem wizję przełożyć tryby bo skrzynia od redblocka turbo którą wykorzystałem miała krótki 1 i 2 bieg co mnie na początku strasznie irytowało, ale się przyzwyczaiłem i straciłem motywacje do grzebania
0 x