' 92 Us Volvo 240 Turbo At
Re: ' 92 Us Volvo 240 Turbo At
Głównym problemem poza meandrami formalnosciowymi jest niesymetryczna ściana grodziowa, ale jest szansa że to auto przeżyje w takiej formie tylko z dużo mocniejszym redblockiem i innym przeznaczeniem.
- Załączniki
-
- IMG_2024-05-16-112834.jpeg (370.07 KiB) Przejrzano 5501 razy
1 x
Musisz pruć gródź ale w zasadzie nie musisz bo kiera po prawej jest już legalna
0 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
W sumie racja. To automat więc za dużo przyzwyczajać się nie trzeba
1 x
- Załączniki
-
- IMG_2024-06-19-124615.jpeg (614.76 KiB) Przejrzano 5317 razy
5 x
- dom?n
- Administrator
- Kontakt:

2 x
940 Turbo '91 · dekwadrat · poznańskie klasyki nocą
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW
Zdaje sobie sprawę ze nie jest to wiodący trend na tym forum ale z sentymentu do instytucji forum jako takiego wrzucam te update’y w ramach ciekawostki dla was i pamiątki dla samego siebie
2 x
Mi się bardzo podoba. Piękna czysta forma. Czekam na więcej fotek.
0 x
Witam po przerwie
od ostatniego posta do końca czerwca tego roku cały czas coś się działo przy aucie i na ten moment jest już wmiare gotowe, brakuje jedynie jakiegoś kraftowego hamulca z epoki.
Właściwie każdy element miał mnogość wgniotek (szczególnie dach) więc wszystkie zostały wyciągnięte metodą pdr, następnie ściągnąłem spękany czarny pasek pod szybami bocznymi, całe auto zostało zmatowione, wypolerowane i na koniec nakleiliśmy nową folię pod szyby i na słupki (trzeba było do tego wyciągać boczne szyby). Lakieru na klapie nie udało się uratować więc została odmalowana.
Przednia szyba została wymieniona na nową odpowiednią bo poprzednia prawdopobnie była od wersji wciskanej w uszczelkę a ktoś ją wkleił i ciekła
.
Gromadziłem też nowe graty na podmiankę i po zabiegach detailingowych auto dostało:
Nowe lampy przód, tył i kierunki
Nowe zderzaki przód i tył w wersji europejskiej
Nowe listwy na zderzaki w wersji europejskiej
Używane amortyzatory belek zderzaków i same belki ( oczywiście wszytko się różni us/eu
Nowy grill z odnowioną szabelką i nowym oe znaczkiem turbo
Znaczek turbo zamiast 240 na tylnej klapie
Wywaliłem też amerykańskie napisy Volvo i wróciłem z kierunkami w przednie błotniki
Nowa dokładka pod zderzak przedni
Używana dokładka pod zderzak tylny bez wycięcia na hak i bez pęknięć
Ulało mi się kupić nowe oryginalne snowcapy w pudełku z 86 roku
Lotka na klapę bagażnika
Komplet nowych klamek
Wymieniłem również spękane gumki / zgarniacze w listwach drzwi przy szybach
Nowe lusterka w wersji europejskiej
Wszystko inne czego nie wymieniłem jak klamka czy zawiasy klapy, ramiona wycieraczek itp zostały odświeżone i odmalowane żeby nie odstawały od reszty.
No i najważniejsze czyli koła - zamówione konkretnie pod to auto 3 częściowe japońskie felgi Work w 17 calach. Pasują bez dystansu chociaż są w rozstawie 5x114 ale do tego dojdziemy poznej.
Myślę że na wnętrze, napęd i zawieszenie zrobię osobne posty bo nikt nie przeczyta jednego tak długiego, o ile wogole kogoś to tu interesuje
Poniżej kilka zdjęć z tegorocznego Ultrace
Właściwie każdy element miał mnogość wgniotek (szczególnie dach) więc wszystkie zostały wyciągnięte metodą pdr, następnie ściągnąłem spękany czarny pasek pod szybami bocznymi, całe auto zostało zmatowione, wypolerowane i na koniec nakleiliśmy nową folię pod szyby i na słupki (trzeba było do tego wyciągać boczne szyby). Lakieru na klapie nie udało się uratować więc została odmalowana.
Przednia szyba została wymieniona na nową odpowiednią bo poprzednia prawdopobnie była od wersji wciskanej w uszczelkę a ktoś ją wkleił i ciekła
Gromadziłem też nowe graty na podmiankę i po zabiegach detailingowych auto dostało:
Nowe lampy przód, tył i kierunki
Nowe zderzaki przód i tył w wersji europejskiej
Nowe listwy na zderzaki w wersji europejskiej
Używane amortyzatory belek zderzaków i same belki ( oczywiście wszytko się różni us/eu
Nowy grill z odnowioną szabelką i nowym oe znaczkiem turbo
Znaczek turbo zamiast 240 na tylnej klapie
Wywaliłem też amerykańskie napisy Volvo i wróciłem z kierunkami w przednie błotniki
Nowa dokładka pod zderzak przedni
Używana dokładka pod zderzak tylny bez wycięcia na hak i bez pęknięć
Ulało mi się kupić nowe oryginalne snowcapy w pudełku z 86 roku
Lotka na klapę bagażnika
Komplet nowych klamek
Wymieniłem również spękane gumki / zgarniacze w listwach drzwi przy szybach
Nowe lusterka w wersji europejskiej
Wszystko inne czego nie wymieniłem jak klamka czy zawiasy klapy, ramiona wycieraczek itp zostały odświeżone i odmalowane żeby nie odstawały od reszty.
No i najważniejsze czyli koła - zamówione konkretnie pod to auto 3 częściowe japońskie felgi Work w 17 calach. Pasują bez dystansu chociaż są w rozstawie 5x114 ale do tego dojdziemy poznej.
Myślę że na wnętrze, napęd i zawieszenie zrobię osobne posty bo nikt nie przeczyta jednego tak długiego, o ile wogole kogoś to tu interesuje
Poniżej kilka zdjęć z tegorocznego Ultrace
- Załączniki
-
- 75E2C43D-D44B-46AF-8A5B-13E0D90A940C.jpeg (177.05 KiB) Przejrzano 32 razy
-
- 3B5761CC-187B-4A25-B5A0-5836A32960FD.jpeg (130.09 KiB) Przejrzano 32 razy
-
- 793F0EA2-846F-420F-9D1F-ADF91EA182AD.jpeg (234.77 KiB) Przejrzano 32 razy
-
- 9E66C673-CF99-404E-B93D-91B82AE2029E.jpeg (202.63 KiB) Przejrzano 32 razy
2 x