Mimo iż nie jestem specjalnym koneserem serii 900 to jest to kolejne (po "złomku" dawcy) 945.
Samochód kupiony od Volvo744GLT znanego bardziej wśród użytkowników volvo jako Jurek z Olx.
Kosztował tyle co nowy iphone - ten mniejszy.
Generalnie miał iść na graty ale na szczęście (dla mnie
Głównym celem zakupu było zarówno nie solenie dwusety jak i bardziej ekonomiczny środek transportu - jak się polubimy to pewnie zostanie na dłużej.
Nadwoziowo jest przyzwoicie poza złażącym klarem tu i tam - rdzy nie widać. Od strony kierowcy, po przycierce, poprzedni właściciel nie wiadomo czemu postanowił sam podlakierować to co napsuł niestety trochę mu pozaciekało - stąd nazwa "Pazdzioch" nadana przez Jurka.
Pod maską siedzi b230fb - dla niewtajemniczonych jest to 131 konny wolnossak z głowicą 531 i wałkiem vx3.
Zasilany jest głównie szalonym lpg porcjowanym przez gaźnik gazowy "blos" - jedzie podobnie jak na benzynie także nie jest źle
Z wypasów są przednie szyby i lusterka w prądzie, roleta, krata, hak i most z ald. Tapicerka welurowa.
Samochód jeździ skręca trąbi i nawet w nim nie śmierdzi - o to chodziło.
Od razu po zakupie, miałem masę głupich pomysłów co do wyglądu i silnika ale mam nadzieje że żadnego z nich nie zrealizuje - to ma być normalny samochód
Zdjęcie udało mi się zrobić jedno - ze względu na pogodę. Jak mnie złapie natchnienie to zrobię więcej (łącznie z naprawą lakierniczą - to się pośmiejemy