Volvo 945 Pazdzioch
Re: Volvo 945 Pazdzioch
No fajny fajny! 
Mój ulubiony kolor w 940
Mój ulubiony kolor w 940
0 x
Chevy Caprice Wagon '88
Ex: Volvo 945 B200F '93
Ex: MB W123 240D '78
Ex: Oldsmobile Delta 88 Royale '84
Ex: MB W123 240D '84
Ex: Chevy Caprice Wagon '86
Ex: Volvo 945 B200F '93
Ex: MB W123 240D '78
Ex: Oldsmobile Delta 88 Royale '84
Ex: MB W123 240D '84
Ex: Chevy Caprice Wagon '86
- dom?n
- Administrator
- Kontakt:
Ale one będą teraz taaakie tanie... i co roku tańszekemizo pisze:Tak jak pisałem nie darze serii 900 takim uczuciem jak serii 200 także o to się raczej nie obawiamdom?n pisze:A za rok pewnie zaczną się problemy "mam już dwa Volvo na lato i chcę kupić trzecie, czy jestem normalny?"![]()
0 x
940 Turbo '91 · dekwadrat · poznańskie klasyki nocą
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW
W sumie to nie wiem już ile może być tańszy jeżdżący samochód w miarę dobrym stanie niż to co zapłaciłem.dom?n pisze:Ale one będą teraz taaakie tanie... i co roku tańsze
Nie wiem nawet ale zaraz Paździoch dostanie komplet dodatkowych drzwi, błotników i maskę w kolorze także dobierzemy elementy w najsensowniejszym stanie.Kaban pisze:Jak tam Twoje drzwi? Ja już swoje poskrobałem trochę, zimę wytrzymają
kolor jest bardzo przyjemny, według tabliczki "409 - wine red". Coś tam się podpoleruje na wiosnę i powinno być przyzwoicie.fullsize pisze:Mój ulubiony kolor w 940
Tak więc mieliśmy zmienić olej i pasek rozrządu ale się trochę rozpędziliśmy i profilaktycznie zleciała głowica. Pójdzie do sprawdzenia i na regulacje luzu zaworowego bo go za bardzo nie było
Dół jest w bardzo przyzwoitym stanie - będzie żył.
Jak już jest tak goło w komorze to Jurek wymyślił żeby wytargać silnik w ogolę i wymienić uszczelniacz wału korbowego od strony skrzyni, bo nie mam w garażu kanału żeby ową skrzynie zrzucić .
Przy okazji wyczyszczę komorę bo się zakurzyła dość mocno.
Telefonowe zdjęcia z pola walki :

0 x
No TROCHĘ się rozpędziliście, faktycznie
Oglądałem drzwi z prawej strony to nie są złe, coś wychodzi ale do uratowania
u mnie było gorzej...
Oglądałem drzwi z prawej strony to nie są złe, coś wychodzi ale do uratowania
0 x
.
-
takijedenkuba
-
grzesiekosmos
- na pewno nie tak szybko jak ja ze swoimtakijedenkuba pisze:Oj, chyba się z nim szybko nie rozstaniesz
0 x
Dziś kupując uszczelki w intercarsie policzyłem że projekt przekroczył 3 tyś zł także teraz to już ma u mnie dożywocietakijedenkuba pisze:Oj, chyba się z nim szybko nie rozstaniesz
0 x
Dawno nic nie pisałem a w sumie trochę się u Paździocha działo. Po zrobieniu głowicy silnik nadal nie pracował jakoś super równo a jako że Paździoch ma jeździć głównie na gazie to postanowiłem zrobić porządek z podciśnieniami. Oprócz wymiany przewodów różnej średnicy do wymiany był też plastikowy łącznik przepustnicy z dwoma króćcami który już wcześniej był wielokrotnie drutowany na silikon i gumowe redukcje.
Wymyśliłem coś takiego:

Poza tym Paździoch dostał turbo grill w kratę, oc, przegląd i warszawskie tablice rejestracyjne. Mam też dodatkowe elementy blacharskie na podmiankę tych którym coś jest. Pomysł jest taki żeby go pomalować ale we własnym zakresie. Może w kolor w którym jest, a może w jakiś zielony mat, zobaczymy, na razie i tak na to za zimno. Poluje również na hydry albo jakieś ciekawe 16". Aktualnie wygląda tak:

No i wygląd wnętrza co jest chyba najmocniejszą stroną Paździocha. Czarnoszara deska bez pęknięć, szare nieodklejone i niepofalowane boczki, kierownica nieodklejona od rdzenia i welurowa tapicerka bez żadnej usterki miło zaskoczyły. Jest też szybr na korbę który nie cieknie ale ze względu na pogodę jeszcze nie odważyłem się otworzyć. Któryś z poprzednich właścicieli dołożył w drzwi drewniane panele z plastiku z 960 - generalnie nie jestem fanem tego plastikowego drewna wiec pewnie będzie coś innego:

Ogólnie rzecz biorąc to wyglądem może nie powala ale o to się nie martwię bo na pewno coś ciekawego wymyśle - najważniejsze że właściwie nie ma rdzy.
Wymyśliłem coś takiego:

Poza tym Paździoch dostał turbo grill w kratę, oc, przegląd i warszawskie tablice rejestracyjne. Mam też dodatkowe elementy blacharskie na podmiankę tych którym coś jest. Pomysł jest taki żeby go pomalować ale we własnym zakresie. Może w kolor w którym jest, a może w jakiś zielony mat, zobaczymy, na razie i tak na to za zimno. Poluje również na hydry albo jakieś ciekawe 16". Aktualnie wygląda tak:

No i wygląd wnętrza co jest chyba najmocniejszą stroną Paździocha. Czarnoszara deska bez pęknięć, szare nieodklejone i niepofalowane boczki, kierownica nieodklejona od rdzenia i welurowa tapicerka bez żadnej usterki miło zaskoczyły. Jest też szybr na korbę który nie cieknie ale ze względu na pogodę jeszcze nie odważyłem się otworzyć. Któryś z poprzednich właścicieli dołożył w drzwi drewniane panele z plastiku z 960 - generalnie nie jestem fanem tego plastikowego drewna wiec pewnie będzie coś innego:

Ogólnie rzecz biorąc to wyglądem może nie powala ale o to się nie martwię bo na pewno coś ciekawego wymyśle - najważniejsze że właściwie nie ma rdzy.
0 x
-
takijedenkuba
Fakt, od środka Paździoch wygląda na cywilizowaną maszynę
Podoba mi się.
Podoba mi się.
0 x