Volvo 240 Turbo Evolution
Re: Volvo 240 Turbo Evolution
Będę jeździł z rana i patrzył gdzie podlewają trawnik i wjeżdżał zaraz po
A tak na poważnie to jest to forma eksperymentu na starym moście, pospawanym za darmo, jedyne co to muszę go przełożyć a że robiłem to niedawno to powinno pójść szybko.
0 x
"Tymczasowy" wydech który był pospawany po swapie na chwile, z rur i tłumika z diesla po raz kolejny przerdzewiał i nie będę go już 3 raz łatał. Zamiast niego wpada rynna przelotowa magnaflow i rury 60mm, downpipe zostaje seryjny z 900 do póki nie zmienię turbiny na 16T. Będzie zamontowany do góry i w bok jak w japońskich driftowozach i będzie raczej głośny choć magnaflow z tego co się zorientowałem ma ciekawe brzmienie, zobaczymy - może wyjść fajnie albo nie. Końcówa ma 10cm średnicy także spokojnie można włożyć rękę a na upartego i małą noga

0 x
niby nie ale tam jest taka elipsa że z jednej strony jest spłaszczone a z drugiej szersze niż prosty odcinek, wystarczy 
0 x
Ciekawe jak to wyjdzie. To będzie już docelowy czy zamierzasz potem dać coś o większej średnicy?
0 x
Polecali zakup BMW, to się skusiłem
-
grzesiekosmos
-
takijedenkuba
Żeby go sąsiedzi znienawidziligrzesiekosmos pisze:A po co większej ?
0 x
wszystko zależy od Mateusza i docelowej mocy Volviaka 
0 x
Polecali zakup BMW, to się skusiłem
Teraz to jest moda na te wielkie wydechy a to wcale nie jest potrzebne. 2,5 cala to i 400km obsłuży a ja nie mam nawet 200 także te załóżmy nie całe 60mm w zupełności wystarczy. Mocowo tez nie będę szalał bo wole mieć przyzwoity dół niż ładować ogromną turbinę i mieć moc na papierze, której w życiu nie wykorzystam. Prędzej już bym silnik zmienił na v8 albo jakieś turbo mocniejsze w serii.

jeszcze bardziej?takijedenkuba pisze:Żeby go sąsiedzi znienawidziligrzesiekosmos pisze:A po co większej ?
0 x
-
takijedenkuba
Mnie, moi sąsiedzi też dobrze poznali.
Nawet miałem kiedyś wizytę zarządu wspólnoty na pogaduchy
Nawet miałem kiedyś wizytę zarządu wspólnoty na pogaduchy
0 x