Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
- Maciek4530
Re: Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
Teraz zachodzi pytanie - kto to kupi w takiej cenie i po co 
0 x
Seria 700 przedlift. Czy spinki mocujące dolna listwę szyby do podszybia są dostępne czy zostaje mi tylko klejenie na mamuta?
1 x
Re: Dwusetka w sedanie z automatem
Przepraszam za temat poboczny - ale mam pytanie, czy jeśli zapłaciłem już akcyzę od sprowadzonego auta i koniec końców zrobię je na żółte blachy, to koge się ubiegać o zwrot?
Bo generalnie termin zapłaty akcyzy jest krótki od momentu sprowadzenia auta, więc nie bardzo umiem sobie wyobrazić jak można zdążyć załatwić białą kartę, wpis u konserwatora, zanim upłynie termin zapłaty akcyzy...
Tym bardziej, że moje auto było niesprawne, ale może nie musi być sprawne, aby rzeczoznawca wystawił papiery.
Bo generalnie termin zapłaty akcyzy jest krótki od momentu sprowadzenia auta, więc nie bardzo umiem sobie wyobrazić jak można zdążyć załatwić białą kartę, wpis u konserwatora, zanim upłynie termin zapłaty akcyzy...
Tym bardziej, że moje auto było niesprawne, ale może nie musi być sprawne, aby rzeczoznawca wystawił papiery.
0 x
-
Onlinedom?n
- Administrator
- Kontakt:
Przeniosłem do odpowiedniego tematu.
0 x
940 Turbo '91 · dekwadrat · poznańskie klasyki nocą
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW
Nowy łacznik. Dżermany majdejin
Ciekawe co puści najszybciej?
A - spaw robiony przez Habibi
B - rozwulkanizuje się guma w tuleji
C - ma za dużą średnicę otworu

Ciekawe co puści najszybciej?
A - spaw robiony przez Habibi
B - rozwulkanizuje się guma w tuleji
C - ma za dużą średnicę otworu

0 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Niestety takie czasy...
Niby nowe, niby dobrego producenta, a i tak lipa...
1 x
- Maciek4530
A - kto kupuje elementy zawieszenia Corteco (?)
B - zmieniłem łączników do 200 chyba z 8 (?) w swoim życiu i żaden nie miał takich spawów (Meyle i Febi) - żaden nowy nawet się nie nadkruszył, pękł - cokolwiek.
C - żaden nie miał problemów z rozmiarami, średnicami - zresztą jak i problemy o których mówiłeś przy zaciskach do 700. Jakimś cudem nie znając w ogóle modelu kupiłem SKV i wszystko pasowało w znanym Ci samochodzie.
Mam wrażenie że na siłę starasz się szukać najgorszego chłamu i potwierdzać "słabą" jakość dzisiejszych produktów pod tezę.
Oczywiście wiem że jakość jest słabsza niż kiedyś ale bez przesady - to trochę śmieszne się robi
EDIT: znaczy wiem dlaczego, sztuka kosztuje połowę ceny TRW oraz 2/3 Meyle
0 x
No to gratuluje, zę udało się bez gmyrania.Maciek4530 pisze: ↑17 grudnia 2024, 22:44A - kto kupuje elementy zawieszenia Corteco (?)
B - zmieniłem łączników do 200 chyba z 8 (?) w swoim życiu i żaden nie miał takich spawów (Meyle i Febi) - żaden nowy nawet się nie nadkruszył, pękł - cokolwiek.
C - żaden nie miał problemów z rozmiarami, średnicami - zresztą jak i problemy o których mówiłeś przy zaciskach do 700. Jakimś cudem nie znając w ogóle modelu kupiłem SKV i wszystko pasowało w znanym Ci samochodzie.
Mam wrażenie że na siłę starasz się szukać najgorszego chłamu i potwierdzać "słabą" jakość dzisiejszych produktów pod tezę.
Oczywiście wiem że jakość jest słabsza niż kiedyś ale bez przesady - to trochę śmieszne się robi
EDIT: znaczy wiem dlaczego, sztuka kosztuje połowę ceny TRW oraz 2/3 Meyle![]()
Ja i X jakoś musieliśmy sobie poradzić.

- ja kupuje
- nie spotkałem Corteco do 200
- tak, odnoszę wrażenie że masz wrażenie
0 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
W temacie nowych części, nawet części firmowane przez volvo, w woreczku całym w napisy volvo, z nr telefonu do Geteborga na etykiecie, mają napis Made in China. Czy jest jeszcze coś co produkuje się gdzieś indziej niż w Chinach?
https://allegro.pl/oferta/volvo-740-198 ... 6691537043
0 x
- Maciek4530
Oczywiście, chociażby nowe nakrętki kół do 200 (takie dedykowane do Scorpius) są Made in Poland. Są rzeczy produkowane na Węgrzech, filtry do B2XX, PRV w Niemczech - dziwne obserwacje jak na moje okoxjtdi pisze: ↑16 stycznia 2025, 22:28 W temacie nowych części, nawet części firmowane przez volvo, w woreczku całym w napisy volvo, z nr telefonu do Geteborga na etykiecie, mają napis Made in China. Czy jest jeszcze coś co produkuje się gdzieś indziej niż w Chinach?
EDIT: pinion seal do mostu Made in USA. W samej mojej prezentacji sobie kilka przykładów wypatrzyłem
0 x