To robimy apdejt boczkowy.
Boczek był brudny, miał wyrwaną kieszeń, a do tego był bardzo silnie wygięty w miejscu, gdzie łapie się za drzwi - ramka/rączka była połamana i nie trzymała go w kupie:
Dodatkowo, od strony lampki brakowało sporego kawałka materiału:
Żeby było tego mało, przy demontażu połamał się wywietrznik. Postanowiłem więc ogarnąć sobie lakier do malowania plastików. Niestety, nie znalazłem niczego od ręki i skończyło się mieszalnią:
Oprócz dwóch dużych szprejów, dostałem też końcówkę zrobionego koloru w kubeczku - postanowiłem wykorzystać go do ratowania tyłu boczka. Brakowało tylko materiału. Przypadkiem wpadł mi w ręce jakiś materiałowy poster...
Poster okazał się całkiem ładnie układać:
Po pomalowaniu wyszło tak - widać, że kolor jest minimalnie inny. Póki co nie chce mi się całości malować, więc będzie tak:
Pozostała kwestia skompletowania plastików. Rączka była cała połamana, zarówno góra, jak i dół. W sprawie góry napisałem już do wszystkich możliwych dostawców i czekam na odpowiedź. Miałem jednak dość dobrego dawcę na dół:
Z kolei wywietrznik zdjąłem z granatowego boczka z 940. Sam boczek jest w stanie mizernym, ale wywietrznik był okej:
Odrobina pracy i mamy coś takiego - dla porównania obok leżą szczątki oryginalnego elementu:
Zostało jeszcze potraktować wygiętą okolicę ramki opalarką, wyprać ozdobną wkładkę nad rączką, przykręcić kieszenie od @saabauto i można montować. Wyszło tak - niestety, rączka z 940, którą miałem pod ręką nie nadaje się do niczego:
Przypominam, że poprzednio wyglądało tak - według mnie poprawa jest spora!
Z kolei podklejana krawędź nie rzuca się aż tak strasznie w oczy. Jeśli nie uda się dostać ładniejszego boczka, to pewnie kiedyś pomaluję całe:
W kolejce czeka już druga strona...