Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.

Wszystko co dotyczy zwykłego utrzymania auta w fabrycznej specyfikacji
Awatar użytkownika
Sinuspi

Re: Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Sinuspi »

bnw pisze:
Sinuspi pisze:
MarcinS pisze:Nie upieram się, ale jednak takie bez przycisków wyskakują. Temat na śledztwo. :mrgreen:
Patrzyłem na zdjecia aut.
No sprawa ciekawa :mrgreen:
Rozmawiałem kiedyś z Maćkiem Bednarzem z Krakowskich Klasyków Nocą i wspomniał 40 z Dubaju, która nie miała grzania. Nie pamiętam tylko, czy nie było to tak, że fotele miały instalację, ale nie położono wiązek do sterowania nią?
Błażeju instalacje były, a jeżeli nie było zamontowanego wyposażenia końcówki były podlepiane do wiązek np, miernik temp 940, kostka czujnika temperatury zewnętrznej etc etc i dlatego hm uparcie twierdze, że maty są jak i kostki w tunelu a aucie Tomasza.
1 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
xjtdi

Post autor: xjtdi »

Sinuspi pisze:
bnw pisze:
Sinuspi pisze:
Patrzyłem na zdjecia aut.
No sprawa ciekawa :mrgreen:
Rozmawiałem kiedyś z Maćkiem Bednarzem z Krakowskich Klasyków Nocą i wspomniał 40 z Dubaju, która nie miała grzania. Nie pamiętam tylko, czy nie było to tak, że fotele miały instalację, ale nie położono wiązek do sterowania nią?
Błażeju instalacje były, a jeżeli nie było zamontowanego wyposażenia końcówki były podlepiane do wiązek np, miernik temp 940, kostka czujnika temperatury zewnętrznej etc etc i dlatego hm uparcie twierdze, że maty są jak i kostki w tunelu a aucie Tomasza.
Potwierdzam, miałem kiedyś 940 sedan 1995rok z rynku włoskiego, silnik 2.0T, grzania foteli nie było, termometru w zegarach też nie było.
Termometr dołożyłem, wiazki wszystko było p&p, spekane skórzane fotele bez grzania !!! zmieniłem na welury, wiązka do grzań była w obudowie tunelu srodkowego schowana jednak grzania nie uruchomiłem do czasu sprzedaży auta bo nie miałem włączników. Tak więc w młodszych 940 wiązka była natomiast w 740 przejściówce tzw. belgijce w której było grzanie foteli nie było wiązki do termometru mimo tego że zegary były już takie jak w 940 i musiałem kawałek kabelkologii wystrugać tylko po to żeby mieć termometr...
0 x
Mitek91

Post autor: Mitek91 »

Czy ktoś podejmował się regeneracji pompy wspomagania, ew. poleca jakiś zakład?
0 x
Awatar użytkownika
Sinuspi

xjtdi pisze:
Sinuspi pisze:
bnw pisze:
Potwierdzam, miałem kiedyś 940 sedan 1995rok z rynku włoskiego, silnik 2.0T, grzania foteli nie było, termometru w zegarach też nie było.
Termometr dołożyłem, wiazki wszystko było p&p, spekane skórzane fotele bez grzania !!! zmieniłem na welury, wiązka do grzań była w obudowie tunelu srodkowego schowana jednak grzania nie uruchomiłem do czasu sprzedaży auta bo nie miałem włączników. Tak więc w młodszych 940 wiązka była natomiast w 740 przejściówce tzw. belgijce w której było grzanie foteli nie było wiązki do termometru mimo tego że zegary były już takie jak w 940 i musiałem kawałek kabelkologii wystrugać tylko po to żeby mieć termometr...
Uczysz się każdego dnia :mrgreen: :-)
0 x
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
AOW

Post autor: AOW »

U mnie miejsce na włączniki jest zaślepione, a dodatkowych kostek jeszcze nie odnalazłem... Rocznik 98' ponoć to na rynek "włoski" ale ściągnięte z Niemiec.
Załączniki
Resizer_16390838647130.jpg
Resizer_16390838647130.jpg (404.06 KiB) Przejrzano 3343 razy
0 x
Jest: Volvo S70 TDI 97' 940 Classic 98'+ S90 D5 AWD 20'
Było: FSO Polonez 2000, BMW E-28 520i, Citroen C5 X7,
xjtdi

Post autor: xjtdi »

Fajne fotele, grzanie jest dość krytyczne przy pełnej skórze na fotelach, przy welurach i półskórach da się żyć bez podgrzewanych stołków ;-)
1 x
AOW

Post autor: AOW »

Ile w normalnych warunkach miejskich powinno palić czystej benzyny B230FT? Bo mój po regulacji zaworów zszedł z 17,5 na 16 co prawda jeżdżę na bardzo krótkich dystansach, ale bez szaleństwa.
0 x
Jest: Volvo S70 TDI 97' 940 Classic 98'+ S90 D5 AWD 20'
Było: FSO Polonez 2000, BMW E-28 520i, Citroen C5 X7,
Awatar użytkownika
dom?n
Administrator
Kontakt:

Post autor: dom?n »

AOW pisze:Ile w normalnych warunkach miejskich powinno palić czystej benzyny B230FT? Bo mój po regulacji zaworów zszedł z 17,5 na 16 co prawda jeżdżę na bardzo krótkich dystansach, ale bez szaleństwa.
Z automatem palę 12-15L w cyklu mieszanym.
0 x
940 Turbo '91 · dekwadrat · poznańskie klasyki nocą
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW :D
Awatar użytkownika
Sinuspi

dom?n pisze:
AOW pisze:Ile w normalnych warunkach miejskich powinno palić czystej benzyny B230FT? Bo mój po regulacji zaworów zszedł z 17,5 na 16 co prawda jeżdżę na bardzo krótkich dystansach, ale bez szaleństwa.
Coś jednak długo w korkach stoisz zatem albo upalasz w nocy ciapciaki :lol:
0 x
Awatar użytkownika
dom?n
Administrator
Kontakt:

Post autor: dom?n »

Sinuspi pisze:
dom?n pisze:
Coś jednak długo w korkach stoisz zatem albo upalasz w nocy ciapciaki :lol:
Ale w trasie umiem zejść poniżej 10 :)
2 x
940 Turbo '91 · dekwadrat · poznańskie klasyki nocą
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW :D
ODPOWIEDZ