Najpierw jedna strona, potem druga i wychodzi.
Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
Masz za krótki śrubokręt. Wydaje się że dosięgasz i powinno wyjść ale dłuższy śrubokręt załatwia sprawę.dom?n pisze:Czy jest jakiś knyf na wyjęcie zegarów w 940? Co robię źle, że nie mogę nawet ruszyć metalowej ramki zakrywającej śruby?
Demontaż zegarów w 940 jest bajecznie prosty i nie zajmuje więcej niż 2 min jesli wiesz co i jak nadusić/odkręcić. Są filmiki jak to zrobić na necie, kluczowe jest odpowiednie wduszenie bocznych sprężyn, żeby uwolnić metalową maskownice, później 4 śrubki i gotowe. Ciesz się że nie musisz wyciągać zegarów z 960mk2, tam to już jest trochę roboty.endriugto pisze:Masz za krótki śrubokręt. Wydaje się że dosięgasz i powinno wyjść ale dłuższy śrubokręt załatwia sprawę.dom?n pisze:Czy jest jakiś knyf na wyjęcie zegarów w 940? Co robię źle, że nie mogę nawet ruszyć metalowej ramki zakrywającej śruby?
Sinuspi pisze:po lewej i prawej
Mitek91 pisze:Druga para rąk
monter87 pisze:kluczyka od auta
endriugto pisze:Masz za krótki śrubokręt
Dziękuję, za trzecim podejściem wyszło.xjtdi pisze:bajecznie prosty
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW
Cyjanoakrylat, ale żelowy, żeby dłużej łapał. Ewentualnie jakiś płynny dwuskładnikowy, jak ten do kopyt, ale to masakrycznie drogie i duże opakowania.MarcinS pisze:Można spróbować zastrzyków z kleju cyjanoakrylowego czy jakiegoś innego, którym da się "zastrzyk" zrobić.
Hey,Mitek91 pisze:Czy jest jakiś patent na usztywnienie kierownicy z tworzywa obracajacej się na drucie?
Myślałem o obszyciu skórą, ale w 940 trochę to słabo wg mnie wygląda. No i o zdobyciu nówki pewnie nie mowy?
W golfie 3 poduche z airbagiem obszyłem w zakładzie, wyszło elegancko, w 940 też bym tak zrobił, tylko że ciężko ładnie to zrobić z tymi poprzeczkami czy tam ramionami równoległymi w kierze.misica pisze:Hey,Mitek91 pisze:Czy jest jakiś patent na usztywnienie kierownicy z tworzywa obracajacej się na drucie?
Myślałem o obszyciu skórą, ale w 940 trochę to słabo wg mnie wygląda. No i o zdobyciu nówki pewnie nie mowy?
Ja rozciąłem kierę na ok 5 cm, lujnąłem kleju, obszyłem skórą z alle( nie taniochą) i efekt jest naprawdę OK.