Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
Re: Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
Ja tam zauważam działanie wycieraczek lamp. W okresie jesień -zima, gdy na drogach jest syf (widoczny tez na przedniej szybie), na reflektorach wyraźnie widać czysty obszar pracy wycieraczek i zapewne przekłada się to na skuteczność reflektorów w nocy. Jeśli ma to znaczenie: polift, wycieraczki lamp nowe, nowe dysze spryskiwaczy.
0 x
- dom?n
- Administrator
- Kontakt:
Zimą wycieraczki reflektorów pomagają, szczególnie tą zimą jak jest więcej pluchy niż śniegu na jezdni. Może nie robią różnicy jak świeże odbłyśniki i czyste, wypolerowane klosze, ale coś pomagają.
0 x
940 Turbo '91 · dekwadrat · poznańskie klasyki nocą
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW
Potwierdzam, jedynie mokry śnieg w nocy pozwala zauważyć zalety tych wycieraczek. Z wad trzeba dodać, że jeśli mają działać to musi być podłączony spryskiwacz lampy a wtedy zużycie płynu mocno rośnie. Jeśli nie podłączymy spryskiwacza lub będzie niedomagal wycieraczka szybko porysuje i zniszczy klosz reflektora.monter87 pisze:Przez 11 lat przygody z volvo, tylko raz te wycieraczki się przydały, gdy nocą sypał mokry śnieg i zbierał sie na reflektorach szybciej niż topniał.
Poza tym jednym przypadkiem były zbędne
Jeśli auto chcesz utrzymać 100% w oryginale to można inwestować w to, jeśli nie to szkoda czasu i kasy bo niczemu to nie służy.
Ja u siebie wywaliłem przy wymianie reflektorów na nowe.
Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
Jak dla mnie najlepsza opcja to wycieraczki założone ale nie podłączone wtyczki silniczków i zaślepiony wężyk od spryskiwacza przed trójnikiem
0 x
-
michlacz231
Witam, Volvo 740 , jak przeciągnąć kabel z komory silnika do kabiny ?
0 x
Najlepiej chyba wykorzystać nie wykorzystane, zaślepione miejsca w gumowej przelotce wiązki w grodzi. Powinny być takie chyba że dwa nie wykorzystane. W zależności jaki gruby lub ile ich jest to obcinasz kawałek lub przebijasz i przeciagasz by było szczelne. Mam nadzieję że udało mi się jasno to wytłumaczyć.
0 x
-
michlacz231
A faktycznie coś widziałem, dzięki jutro zobaczę.kapsel pisze:Najlepiej chyba wykorzystać nie wykorzystane, zaślepione miejsca w gumowej przelotce wiązki w grodzi. Powinny być takie chyba że dwa nie wykorzystane. W zależności jaki gruby lub ile ich jest to obcinasz kawałek lub przebijasz i przeciagasz by było szczelne. Mam nadzieję że udało mi się jasno to wytłumaczyć.
0 x
Kopułkę rozdzielacza marki "Bremi" ktoś już montował? Może się podzielić opinią czy coś to warte jest.
I pompa paliwa główna jakiej marki polecacie a czego unikać?
I pompa paliwa główna jakiej marki polecacie a czego unikać?
0 x
Chyba miałem Bremi, kopułka jak kopułka, moja działała 
Zaś co do pomp wywaliłbym tą pod podłogą i zostawił tylko w zbiorniku. O wyborze marki nie powiem, zakładałem tylko oryginały (czyli Boscha 0 580 314 067 → OE 9438765/9438002, takie są w 940 MkII i wielu nowszych modelach volvo), nowe i używane, z nimi nigdy nie było problemów. Swoje auto kupiłem z jakąś chińską, uniwersalną noname, dość szybko się poddała.
Zaś co do pomp wywaliłbym tą pod podłogą i zostawił tylko w zbiorniku. O wyborze marki nie powiem, zakładałem tylko oryginały (czyli Boscha 0 580 314 067 → OE 9438765/9438002, takie są w 940 MkII i wielu nowszych modelach volvo), nowe i używane, z nimi nigdy nie było problemów. Swoje auto kupiłem z jakąś chińską, uniwersalną noname, dość szybko się poddała.
0 x
I będzie to działało po usunieciu jednej pompy? Bo u mnie zaczęła dziwne dźwięki wydawać i przymierzałem się do wymiany.
0 x
Będzie, pod warunkiem założenia w zbiorniku pompy min. 3 bary. 940 do oidp MY94 miały dwie pompy jak w 740, a od MY95 jedną, pod podłogą został sam filtr paliwa. Ruch jak najbardziej racjonalny, mniej do psucia.
0 x