Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.

Wszystko co dotyczy zwykłego utrzymania auta w fabrycznej specyfikacji
xjtdi

Re: Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: xjtdi »

monter87 pisze:Ktoś z was montował reflektory Depo?
Albo jakiś inny zamiennik, bo nie wiem czy warto.

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
Depo kupiłem komplet na przód jakieś 5-6 lat temu do 940 która tłukę na co dzień i jak na razie zero zastrzeżeń, kierunki nie wyblakły, odbłyśniki reflektorów nie zmatowiały ogólnie jest ok.
0 x
Awatar użytkownika
Sinuspi

Post autor: Sinuspi »

fonderal pisze:Długi masz interwał olejowy.
Może i dobrze że miałeś Valvolina ML, bo dobrze płucze szlamy.
Niby tak, jak fabryka kazała. Może i bym skrócił gdybym dawał w palnik, ale ze mnie grzeczny kierowca ;)
na ów oleum 10.000km to już dużo moim nieskromnym zdaniem ;)
0 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Awatar użytkownika
monter87

Post autor: monter87 »

xjtdi pisze:
monter87 pisze:Ktoś z was montował reflektory Depo?
Albo jakiś inny zamiennik, bo nie wiem czy warto.

Depo kupiłem komplet na przód jakieś 5-6 lat temu do 940 która tłukę na co dzień i jak na razie zero zastrzeżeń, kierunki nie wyblakły, odbłyśniki reflektorów nie zmatowiały ogólnie jest ok.
A jest możliwość zamontowac w nich elektryczną regulację?
I czy można jeszcze gdzies dokupić nowy silnik od tej regulacji?

0 x
xjtdi

Ja montowałem do sedana wiec elektrycznej regulacji nie potrzebowałem ale może być z tym problem, budowa wewnetrzna lamp jest trochę inna niż ori reflektorów.
0 x
MarcinS

Post autor: MarcinS »

Dobry dzień. Taki temat:
Obrazek

Zewnętrzna pompa paliwa zamontowana zaraz przy wyjściu ze zbiornika. Zakładam, że to czyiś drut, chyba że gdzieś, kiedyś w Volvo było takie rozwiązanie. B230F na reginie jeśli to ma znaczenie. Z tego co wiem, regina ma tylko jedną pompę w baku, chyba że się mylę.
0 x
Awatar użytkownika
monter87

Post autor: monter87 »

MarcinS pisze:Dobry dzień. Taki temat:
Obrazek

Zewnętrzna pompa paliwa zamontowana zaraz przy wyjściu ze zbiornika. Zakładam, że to czyiś drut, chyba że gdzieś, kiedyś w Volvo było takie rozwiązanie. B230F na reginie jeśli to ma znaczenie. Z tego co wiem, regina ma tylko jedną pompę w baku, chyba że się mylę.
Miałem Reginę i miała pompe razem z filtrem pod podłogą, mniej wiecej na wysokości fotela kierowcy. Także to na zdjeciu to raczej luźna fantazja któregoś z właścicieli :)

0 x
Awatar użytkownika
endriugto

Post autor: endriugto »

endriugto pisze:
bnw pisze:Endriu, na FB jest Adrian z Rybnika z 745 na części, pytałeś go może? Może jeszcze Bartek Sysło by miał, obaj mają 230F na części z tego co wiem.
Z tego co się zagłębiłem w temat to jest specjalny krokowiec dedykowany do mojej nieszczęsnej reginy. Nie chciałbym bawić się w używki. Najchętniej chciałbym kupić nowy ale nie mogę znaleźć. Już dwa krokowce były specjalnie wyciągane dla podmianki ale okazało się że jest inna wtyczka. :x :cry: :x :cry: :x :cry:
Kupiłem używkę europejską. Czy jest sens to czyścić? Ewentualnie czym i jak?
Będę zamieniał wtyczki bo są inne. Lutować potrafie ale elektryk ze mnie mierny. W ori kroku mam żółty i czerwony. W używce czarny i zielony. Który z którym muszą się połączyć?
0 x
Awatar użytkownika
Sinuspi

Post autor: Sinuspi »

endriugto pisze:
endriugto pisze:
bnw pisze:Endriu, na FB jest Adrian z Rybnika z 745 na części, pytałeś go może? Może jeszcze Bartek Sysło by miał, obaj mają 230F na części z tego co wiem.
Z tego co się zagłębiłem w temat to jest specjalny krokowiec dedykowany do mojej nieszczęsnej reginy. Nie chciałbym bawić się w używki. Najchętniej chciałbym kupić nowy ale nie mogę znaleźć. Już dwa krokowce były specjalnie wyciągane dla podmianki ale okazało się że jest inna wtyczka. :x :cry: :x :cry: :x :cry:
Będę zamieniał wtyczki bo są inne. Lutować potrafie ale elektryk ze mnie mierny. W ori kroku mam żółty i czerwony. W używce czarny i zielony. Który z którym muszą się połączyć?
Endriu a patrzyłeś zawór bocznikowy od Hyundaia lub SAAB'a (BOSCh 0280140505, krócce były podobnej średnicy)
0 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Awatar użytkownika
endriugto

Post autor: endriugto »

Sinuspi pisze:
endriugto pisze:
endriugto pisze: Z tego co się zagłębiłem w temat to jest specjalny krokowiec dedykowany do mojej nieszczęsnej reginy. Nie chciałbym bawić się w używki. Najchętniej chciałbym kupić nowy ale nie mogę znaleźć. Już dwa krokowce były specjalnie wyciągane dla podmianki ale okazało się że jest inna wtyczka. :x :cry: :x :cry: :x :cry:
Endriu a patrzyłeś zawór bocznikowy od Hyundaia lub SAAB'a (BOSCh 0280140505, krócce były podobnej średnicy)
Niby wtyczka jest taka sama ale ta boschowa ma 3 piny a moja tylko dwa...
Ale to jest dobry kierunek. Poszukam czegoś z taką samą wtyczką.
0 x
xjtdi

endriugto pisze:
Sinuspi pisze:
endriugto pisze: Kupiłem używkę europejską. Czy jest sens to czyścić? Ewentualnie czym i jak?
Niby wtyczka jest taka sama ale ta boschowa ma 3 piny a moja tylko dwa...
Ale to jest dobry kierunek. Poszukam czegoś z taką samą wtyczką.
Liczba pinów w krokowcu ma znaczenie, 2 pinowe zamykane są na sprężynie a otwierane sygnałem, 3 pinowe zarówno otwierane jak i zamykane są sygnałem z ECU
0 x
ODPOWIEDZ