Z tego co się zagłębiłem w temat to jest specjalny krokowiec dedykowany do mojej nieszczęsnej reginy. Nie chciałbym bawić się w używki. Najchętniej chciałbym kupić nowy ale nie mogę znaleźć. Już dwa krokowce były specjalnie wyciągane dla podmianki ale okazało się że jest inna wtyczka.bnw pisze:Endriu, na FB jest Adrian z Rybnika z 745 na części, pytałeś go może? Może jeszcze Bartek Sysło by miał, obaj mają 230F na części z tego co wiem.
Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
Re: Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
0 x
Mało widać na tym zdjęciu, ale czy to nie jest przypadkiem krokowiec do systemu REGINA? Jeśli tak to niestety ten od B230F z LH-Jetronic nie podejdzie, kwestia wtyczki, pinów i zasady działania. Kiedyś z tym walczyłem i w sumie tanio i prosto rozwiązałem problem - kupiłem krokowca do serii 4xx z silnikiem 1,7 lub 2.0 na pełnym wtrysku. Trochę się różnił wymiarami ale wtyczka pasowała i działał normalnie.endriugto pisze:Dzień dobry,
Nigdzie nie mogę znaleźć takiego krokowca. Chciałbym kupić nowy. Pomożecie? Numer 1389557.
1 x
Jak najbardziej Regina. Na nowy szanse raczej marne, a jeśli już, to w cenie nerki albo drożej...

Niby tak, jak fabryka kazała. Może i bym skrócił gdybym dawał w palnik, ale ze mnie grzeczny kierowcaSinuspi pisze:Długi masz interwał olejowy.fonderal pisze:Mój ma najechane 410 tysięcy, od nowości jeździ na półsyntetyku 10W40 i ma się dobrze. Od początku do 300 tys. Mobil Super 2000, potem przez 100 Valvoline MaxLife, ostatnio wlałem jakiś Orlen. Różnicy żadnej, na każdym tak samo dobrze. Wymiany regularnie co 15 tys.
Może i dobrze że miałeś Valvolina ML, bo dobrze płucze szlamy.
1 x
- dom?n
- Administrator
- Kontakt:
Szukałeś za oceanem?endriugto pisze:Z tego co się zagłębiłem w temat to jest specjalny krokowiec dedykowany do mojej nieszczęsnej reginy. Nie chciałbym bawić się w używki. Najchętniej chciałbym kupić nowy ale nie mogę znaleźć. Już dwa krokowce były specjalnie wyciągane dla podmianki ale okazało się że jest inna wtyczka.bnw pisze:Endriu, na FB jest Adrian z Rybnika z 745 na części, pytałeś go może? Może jeszcze Bartek Sysło by miał, obaj mają 230F na części z tego co wiem.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
0 x
940 Turbo '91 · dekwadrat · poznańskie klasyki nocą
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW
Miałem ten sam problem kiedyś, kupiłem jakis najtanszy zamiennik za ok 200pln, wtyczke wymienilem na pasująca i działało.endriugto pisze:Z tego co się zagłębiłem w temat to jest specjalny krokowiec dedykowany do mojej nieszczęsnej reginy. Nie chciałbym bawić się w używki. Najchętniej chciałbym kupić nowy ale nie mogę znaleźć. Już dwa krokowce były specjalnie wyciągane dla podmianki ale okazało się że jest inna wtyczka.bnw pisze:Endriu, na FB jest Adrian z Rybnika z 745 na części, pytałeś go może? Może jeszcze Bartek Sysło by miał, obaj mają 230F na części z tego co wiem.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ale nie pamietam co to było, do opla tez pasował jak dobrze pamietam.
Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
1 x
Gdzie to dostać? Który kupić?xjtdi pisze:Mało widać na tym zdjęciu, ale czy to nie jest przypadkiem krokowiec do systemu REGINA? Jeśli tak to niestety ten od B230F z LH-Jetronic nie podejdzie, kwestia wtyczki, pinów i zasady działania. Kiedyś z tym walczyłem i w sumie tanio i prosto rozwiązałem problem - kupiłem krokowca do serii 4xx z silnikiem 1,7 lub 2.0 na pełnym wtrysku. Trochę się różnił wymiarami ale wtyczka pasowała i działał normalnie.endriugto pisze:Dzień dobry,
Nigdzie nie mogę znaleźć takiego krokowca. Chciałbym kupić nowy. Pomożecie? Numer 1389557.
0 x
No longer availabledom?n pisze:Szukałeś za oceanem?endriugto pisze:Z tego co się zagłębiłem w temat to jest specjalny krokowiec dedykowany do mojej nieszczęsnej reginy. Nie chciałbym bawić się w używki. Najchętniej chciałbym kupić nowy ale nie mogę znaleźć. Już dwa krokowce były specjalnie wyciągane dla podmianki ale okazało się że jest inna wtyczka.bnw pisze:Endriu, na FB jest Adrian z Rybnika z 745 na części, pytałeś go może? Może jeszcze Bartek Sysło by miał, obaj mają 230F na części z tego co wiem.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
0 x
Zgadza się jak kupowałem zamiennik to był do systemów wtrysku Motronic i w liście aut były właśnie volva 4xx i jakies modele opla i renówki. Niestety było to wieki temu bo gdzieś w okolicach 2005-2006 roku. Wtyczka w zasadzie jest nieistotna liczy się ilość pinów (2 lub 3) i zasada działania tzn. czy krokowiec zamyka samoczynnie sprężyna (wersja 2 pinowa) czy też jest zamykany sygnałem (wersja 3 pinowa) Pamiętam że jak dobierałem to patrzyłem właśnie na to i na układ wejść/wyjść taki żeby w miarę węże pasowały.monter87 pisze:Miałem ten sam problem kiedyś, kupiłem jakis najtanszy zamiennik za ok 200pln, wtyczke wymienilem na pasująca i działało.endriugto pisze:Z tego co się zagłębiłem w temat to jest specjalny krokowiec dedykowany do mojej nieszczęsnej reginy. Nie chciałbym bawić się w używki. Najchętniej chciałbym kupić nowy ale nie mogę znaleźć. Już dwa krokowce były specjalnie wyciągane dla podmianki ale okazało się że jest inna wtyczka.bnw pisze:Endriu, na FB jest Adrian z Rybnika z 745 na części, pytałeś go może? Może jeszcze Bartek Sysło by miał, obaj mają 230F na części z tego co wiem.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ale nie pamietam co to było, do opla tez pasował jak dobrze pamietam.
0 x
Cześć,
Mam wyciek spod podstawki rozdzielacza zapłonu. LH 2.2 więc mam tam też czujnik położenia wałka rozrządu. Na filmiku pod linkiem widać, jak odrywa się kropla oleju. Widok od spodu, rozdzielacz w prawej górnej ćwiartce kadru. I teraz problem jest taki, że dopiero co wymieniłem uszczelniacze tej podstawki, tj. dwa oringi i simmering
Czy wałek rozrządu z tyłu ma jeszcze jakiś uszczelniacz? Skąd to może lecieć, macie jakieś podejrzenia? Mnie do głowy przychodzi uszczelka pokrywy zaworów, ale nie widzę od góry i boku ewidentnego wycieku.
No chyba, że spartaczona robota
Dzięki za pomoc.
Mam wyciek spod podstawki rozdzielacza zapłonu. LH 2.2 więc mam tam też czujnik położenia wałka rozrządu. Na filmiku pod linkiem widać, jak odrywa się kropla oleju. Widok od spodu, rozdzielacz w prawej górnej ćwiartce kadru. I teraz problem jest taki, że dopiero co wymieniłem uszczelniacze tej podstawki, tj. dwa oringi i simmering
No chyba, że spartaczona robota
Dzięki za pomoc.
0 x
760 Turbo '89 B230FT M46
Ktoś z was montował reflektory Depo?
Albo jakiś inny zamiennik, bo nie wiem czy warto.
Albo jakiś inny zamiennik, bo nie wiem czy warto.
0 x