U mnie też brak jakichkolwiek świecących kontrolek i i oznak życia na zegarach ale piec działa
Brak kontrolek na zegarach, nie kręci rozrusznik
-
takijedenkuba
Re: Brak kontrolek na zegarach, nie kręci rozrusznik
Ps.
U mnie też brak jakichkolwiek świecących kontrolek i i oznak życia na zegarach ale piec działa

0 x
U mnie znowu kontrolki świecą się tak jakby trochę
nawet ręczny pomimo, że jest nie zaciągnięty.
Podmienię jeszcze ten czujnik i ECU i jak nic nie pomoże to tnę dziada na żyletki.
Podmienię jeszcze ten czujnik i ECU i jak nic nie pomoże to tnę dziada na żyletki.
0 x
Jak już Ci ręczny świeci, choć nie jest zaciągnięty, to na bank masz coś pokopane w kablologii.ostry pisze:U mnie znowu kontrolki świecą się tak jakby trochę nawet ręczny pomimo, że jest nie zaciągnięty.
0 x
Świecą się praktycznie wszystkie kontrolki przy zapłonie, w tym ręczny, ale jak go zaciągnę to kontrolka świeci mocniej czyli wychodzi na to, że jest jakieś przebicie na masę albo coś. Myślę jednak, że nie ma to wpływu na odpalenie silnika, napięcie na cewkę jest, iskra jest, wtryski podają paliwo. Na filmiku widać jak łapie czasem lewe obroty przy odpalaniu więc wszystko wygląda jak popieprzona kolejność zapłonu. Skoro przewody wn są dobrze, zamach też, to pozostaje rozrząd i czujnik położenia wału.
Jest jakiś sposób jak ustalić koło wałka rozrządu prawidłowo? Przy jednym obrocie wału, wałek rozrządu obraca się o 180st.
Czy czujnik stukowego albo czujnik temperatury silnika może mieć wpływ na odpalenie?
Jest jakiś sposób jak ustalić koło wałka rozrządu prawidłowo? Przy jednym obrocie wału, wałek rozrządu obraca się o 180st.
Czy czujnik stukowego albo czujnik temperatury silnika może mieć wpływ na odpalenie?
0 x
-
takijedenkuba
Jak to "łapie lewe obroty" ? Co to znaczy?
Kółko wałka rozrządu ma tylko jedną pozycję.
Nie da się go inaczej ni prawidłowo przykręcić do wałka...
Kółko wałka rozrządu ma tylko jedną pozycję.
Nie da się go inaczej ni prawidłowo przykręcić do wałka...
0 x
Ostry, jak masz rozrząd ustawiony na znakach to nie ma mowy o pomyłce.
0 x
Kuba zobacz na chyba pierwszym filmiku w moim poście. Kręci w prawo i nagle odbija w lewo lub go blokuje
0 x
W moim tez kiedys zaplon jakby nie po kolei byl. Okazalo sie ze mialem modul zaplonowy trafiony,, ten na lewym blotniku. Po wymianie odpalil od strzala
0 x
W piątek zawituje do mnie Brusu, będziemy walczyć, podmieniać, przestawiać aż odpali 
0 x