Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
Re: Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
Szybkie pytanko : jakie świece najlepiej wrzucić do B234F?
0 x
- saabauto
- Kontakt:
denso zwykłe.erni35 pisze:Szybkie pytanko : jakie świece najlepiej wrzucić do B234F?
0 x
Myślałem, że mam sprężyny z tyłu rozdupcone, a po wymianie tyłu dalej auto ma maskę wyżej niż kufer. Prawdopodobnie u mnie z przodu siedzą sprężyny od diesla i tu jest pytanie - Jest jakaś możliwość sprawdzenia czy to są sprężyny od diesla?
0 x
740 Turbo B200ET
To zależy co kupiłeś i włożyłeś z tyłu. Ja swego czasu kupiłem na alledrogo takie sprężyny tył podobno wzmacniane do kombi, że jak je założyłem to tył siedział niżej niż na starych na których jeździłem od 15 lat...Dudes pisze:Myślałem, że mam sprężyny z tyłu rozdupcone, a po wymianie tyłu dalej auto ma maskę wyżej niż kufer. Prawdopodobnie u mnie z przodu siedzą sprężyny od diesla i tu jest pytanie - Jest jakaś możliwość sprawdzenia czy to są sprężyny od diesla?
Finalnie konkluzja jest taka, że trzeba kupić coś porządnego, ja akurat trafiłem KYB w rozsądnej cenie, co ciekawe w stanie bez obciążenia były może z 1-2cm wyższe niż noname padaki ale auto stoi na nich elegancko wysoko i przez 3 lata nie uległo to zmianie...
0 x
To u mnie z tylu siedzą Lesjoforos. Ale to Ewidentnie przód jest za wysoko i chciałem się upewnić przed wydaniem pieniędzy na nowe sprężyny.xjtdi pisze:To zależy co kupiłeś i włożyłeś z tyłu. Ja swego czasu kupiłem na alledrogo takie sprężyny tył podobno wzmacniane do kombi, że jak je założyłem to tył siedział niżej niż na starych na których jeździłem od 15 lat...Dudes pisze:Myślałem, że mam sprężyny z tyłu rozdupcone, a po wymianie tyłu dalej auto ma maskę wyżej niż kufer. Prawdopodobnie u mnie z przodu siedzą sprężyny od diesla i tu jest pytanie - Jest jakaś możliwość sprawdzenia czy to są sprężyny od diesla?
Finalnie konkluzja jest taka, że trzeba kupić coś porządnego, ja akurat trafiłem KYB w rozsądnej cenie, co ciekawe w stanie bez obciążenia były może z 1-2cm wyższe niż noname padaki ale auto stoi na nich elegancko wysoko i przez 3 lata nie uległo to zmianie...
0 x
740 Turbo B200ET
Czy ramki(adaptery) do radia 1 din takie z allegro dają radę? Bo w moim 940 jest jakaś metalowa i strasznie to wystaje.
0 x
dają radę ale to tylko różnica materiałów.zagtom pisze:Czy ramki(adaptery) do radia 1 din takie z allegro dają radę? Bo w moim 940 jest jakaś metalowa i strasznie to wystaje.
0 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Poproszę o korepetycję od osoby (może akurat jest na forum), która pokaże mi jak się prawidłowo posługiwać łyżka do gwoździ przy odkręcaniu torkxenów i spinek segera.
Dziękuję za uwagę.

Dziękuję za uwagę.

0 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
Rozwiązywał ktoś problem z przeskakującym szybrem? U mnie jak kiedyś były prowadnice zajechane to poprzedni właściciel na chama otwierał szyber i przez to teraz jak chce go otworzyć to przeskakuje i strzela. Szyber normalnie mogę do góry uchylić. Wymieniłem ten mechanizm w który wkręca się korbkę, ale to nic nie dało. Ktoś coś doradzi czy trzeba kupować cały nowy szyber? (wolałbym tego uniknąć)
0 x
740 Turbo B200ET
To Twoje dzieło, czy pana "demontażysty" z Radomia?
Bajdełej, ja też mam pytanie, bo nie znalazłem jednoznacznej informacji: czy tylna aluminiowa belka/zderzak i teleskopy, do których jest przykręcona, jest taka sama w 940 kombi i 960 mk2/v90, i/lub 940 sedan?
0 x
Chevy Caprice Wagon '88
Ex: Volvo 945 B200F '93
Ex: MB W123 240D '78
Ex: Oldsmobile Delta 88 Royale '84
Ex: MB W123 240D '84
Ex: Chevy Caprice Wagon '86
Ex: Volvo 945 B200F '93
Ex: MB W123 240D '78
Ex: Oldsmobile Delta 88 Royale '84
Ex: MB W123 240D '84
Ex: Chevy Caprice Wagon '86