Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
Re: Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
No pomiedzy fotelami. Ja tam mam żarówkę na kabelkach.
0 x
U mnie tylko czujka działa z przodu u pasażera. W sumie to dziwne, bo prawdopodobnie nie mam przekaźnika i dlatego może działać jak chce.Miś pisze:No pomiedzy fotelami. No ja tam mam żarówkę na kabelkach.
0 x
740 Turbo B200ET
Primo.Dudes pisze:To jest od kanapy z tyłu? Bo jak wyciągałem kanapę to nie widziałem żadnych kabli do tej sygnalizacji.Miś pisze:Sygnalizacja nie zapiętych pasów.
Wersja US ma przekaźnik dźwiękowy - kolor niebieski z kratką w boku obudowy). Europejskie wersje (prócz 780) nie maja w tym miejscu instalki.
Duo.
W wersjach 74X MK II (decha jak w 94X MK I) nie ma żaróweczki kontrolki pasów dla pasażerów w tunelu nad popielniczką. Wpinki pasów z tylnej kanapy nie mają żaróweczek. Te były w kanciastych przyciskach wpinek pasów przednich w 74X do 89r i działały po włączeniu świateł.
Fonderal
Rozpędzasz się i gdy masz 3000 obr zmieniasz bieg na wyższy i po zmianie masz 2000 obr - tak są strojone przełożenia w skrzyniach aut osobowych prod masowej*
Nie wiem czy "w dół" taka "gra w kontrolkę" pokazuje kiedy zredukować....
*nie dotyczy "modów" z mostami i biegu wstecznego
0 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Panowie. Pilna sprawa. Zmieniam most na dluzszy lecz ma inna tarczke i dekiel z czujnikiem. Jako ze dekiel nie robi na mnie wrażenia z wymianą to tarczka tak ponieważ jeżeli dobrze widzę to trzeba ściągnąć lozysko by przeszla tarczka. I tu moje pytanie. Czy można jakos przekalibrowac licznik w 740 by ominąć operacje zamiany tarczek? Bo przypuszczam ze licznik nie będzie wspolpracowal z inna tarczką.
0 x
Czy bez zdejmowania pokrywy mogę jakoś się dowiedziecz czy mam płytki czy hydropopychacze? B230f z 1991r.
0 x
płytki, tylko 16v miało hydro.
0 x
89' 744 B230FT+
89' 745 OM606+
89' 745 OM606+
Dobra panowie. Nie bylo tematu. Tarczki przechodzą przez lozyska.
0 x
To w takim razie mozna jeszcze gdzies kupić dedykowane płytki?
0 x
Ory raczej już nie. Pasują od m.in od Fiata. Ale ustal jakie grubości Ci trzeba.Miś pisze:To w takim razie mozna jeszcze gdzies kupić dedykowane płytki?
0 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
U mnie są właśnie z przodu żarówki w pasach, z tyłu nie. Tylko właśnie zastanawiałem się dlaczego u mnie nie działa przypominajka o pasach w fotelu kierowcy i w sumie z tyłu, działa tylko dla pasażera z przodu.Sinuspi pisze: W wersjach 74X MK II (decha jak w 94X MK I) nie ma żaróweczki kontrolki pasów dla pasażerów w tunelu nad popielniczką. Wpinki pasów z tylnej kanapy nie mają żaróweczek. Te były w kanciastych przyciskach wpinek pasów przednich w 74X do 89r i działały po włączeniu świateł.
0 x
740 Turbo B200ET