myślę, że nic więcej w tym moście nie ma ponad standard
Volvo 245 DL AUTOMATIC 1980 r.
-
volvnietybombel
Re: Volvo 245 DL AUTOMATIC 1980 r.
3,73 to przełożenie mostu (3,73 obrotu wału napędowego na jeden pełny obrót koła)
0 x
Takimi prędkościami nie będę się poruszać. Jest to nieracjonalne wielu powodów. Maksymalna prędkość u mnie to raczej 90 km/h. 110 w przypadku konieczności wyprzedzenia tira na autostradzieMareek pisze:Gdybyś chciał dalej jeździć z wyższymi prędkościami, pomyśl o chłodnicy oleju z ASB jeśli takowej nie ma.
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2016, 09:34 przez JoeM, łącznie zmieniany 1 raz.
0 x
Bombel,volvnietybombel pisze:3,73 to przełożenie mostu (3,73 obrotu wału napędowego na jeden pełny obrót koła)
Jestem zielony w tym temacie. To przełożenie jest dla mostów "szybkich" czy "wolnych" bo te cyferki nic mi nie mówią? Możliwe że może on mieć blokadę dyferencjału:
http://www.volvopartswebstore.com/produ ... 16105.html
0 x
-
volvnietybombel
3,73 do twojego silnika jest idealne
( to krótki/wolny most, powszechnie stosowany w benzynie, dłuższy jest 3,54-głównie diesel-w sumie to zależało też od skrzyni,ale..w starszych rocznikach tak jakoś było przynajmniej w tych co miałem)
co do blokady to sprawdź na szutrze/piasu/mokrym podłożu ruszając "z buta" i niech ktoś obserwuje czy się jedno koło kręci czy dwa-tak najpewniej-tak jak napisał endriugto
możesz też w górę podnieść tył i kręcić jednym kołem-jak drugie kręci się w tą samą stronę to jest blokada, jak w przeciwną to raczej nie (raczej bo przy blokadach ALD trzeba mocniej zakręcić , ale chyba ald w tamtych rocznikach nie było)
pozdrawiam
co do blokady to sprawdź na szutrze/piasu/mokrym podłożu ruszając "z buta" i niech ktoś obserwuje czy się jedno koło kręci czy dwa-tak najpewniej-tak jak napisał endriugto
możesz też w górę podnieść tył i kręcić jednym kołem-jak drugie kręci się w tą samą stronę to jest blokada, jak w przeciwną to raczej nie (raczej bo przy blokadach ALD trzeba mocniej zakręcić , ale chyba ald w tamtych rocznikach nie było)
pozdrawiam
0 x
Pytałem o most bo zawijałem z gazem na polnej drodze po deszczu i zostawił dwa równe ślady. Dlatego pomyślałem że ma blokadę dyferencjału. Podniosę dupę i sprawdzę to.
Dzięki Panowie
Dzięki Panowie
0 x
Siema JoeM, tośmy się kilka dni temu mijali (w środę?) w Luboniu przy hotelu Max
Można dostać skrętu szyi
Można dostać skrętu szyi
0 x
Siema
Też skręciłem prawie szyję widząc Twoje białe 245
Z automatu zwolniłem i chciałem gonić ale zrezygnowałem bo byłem umówiony.
Też skręciłem prawie szyję widząc Twoje białe 245
0 x
Jak złożę śledzia czyli za jakieś dwa tygodnie to musimy się jeszcze z Dominikiem spiknąć na jakiś mały spocik 
0 x