Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
-
grzesiekosmos
Re: Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
Ktoś ma jakieś info gdzie moża poczytać i popatrzeć na foty serii 900 z pl co wsadzili silnik z dodge ?
0 x
Dobra, kilka rzeczy chciałbym ogarnąć, może zbiorczo ktoś pomoże. W związku z wysokimi temperaturami wyszło mi ostatnio kilka rzeczy do ogarnięcia.
1. Kostka stacyjki. Czasem nie kontaktuje, gdy jest gorąco. Na pych auto pali bez problemu. Jak to wymienić i czy może ktoś ma na zbyciu?
2. Przewody sprzęgła (ciśnieniowe). Wygląda na to, że przy jeździe w korku puchną (mam miękki pedał i biegi gorzej wchodzą, gdy przejadę kawałek, jest ok, wycieków brak) - szukać oryginalnych? Czy jest jakiś zamiennik? Jaki, gdzie szukać? Słyszałem, że istnieje patent z folią termokurczliwą, głupi, ale muszę przyznać, że zainteresowała mnie pomysłowość rodaków...
3. Czy czujnik położenia wału jest wszędzie taki sam? Jakiej firmy warto wybrać?
Wszystkie pytania tyczą się mojego kloca 945 B200FT '95
Starannie wydziergane na Tapatalku.
1. Kostka stacyjki. Czasem nie kontaktuje, gdy jest gorąco. Na pych auto pali bez problemu. Jak to wymienić i czy może ktoś ma na zbyciu?
2. Przewody sprzęgła (ciśnieniowe). Wygląda na to, że przy jeździe w korku puchną (mam miękki pedał i biegi gorzej wchodzą, gdy przejadę kawałek, jest ok, wycieków brak) - szukać oryginalnych? Czy jest jakiś zamiennik? Jaki, gdzie szukać? Słyszałem, że istnieje patent z folią termokurczliwą, głupi, ale muszę przyznać, że zainteresowała mnie pomysłowość rodaków...
3. Czy czujnik położenia wału jest wszędzie taki sam? Jakiej firmy warto wybrać?
Wszystkie pytania tyczą się mojego kloca 945 B200FT '95
Starannie wydziergane na Tapatalku.
0 x
2. A może po prostu dorobić? Wg mnie lepsza opcja niż zamiennik niewiadomego pochodzenia, a jak masz przewody w ręce i mają jakieś normalne łączenia to dorabiają od ręki. Dorabiałem już troche przewodów, w tym hamulcowych, i nigdy nie było problemu, 15 minut i po krzyku.
0 x
- Volvo 745 turbo
Jeździ ktoś od nas na sprężynach z IPD?
Jakieś opinie?
Jakieś opinie?
0 x
Jest 745 87' B230FT USA
Czy macie to coś takiego w swoich wozach lh 2,2 turbo?
http://s827.photobucket.com/user/COVOLV ... 5.jpg.html
http://s827.photobucket.com/user/COVOLV ... 5.jpg.html
0 x
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
Owszem, to czujnik przeładowania, wywalasz go i robisz zworkę we wtyczce. Przy przeładowaniu odcina pompy paliwa, a jak chcesz dmuchać więcej to wiadomo co się będzie działo.
0 x
2x 480,744 USA Turbo,744 USA,850 T-5R,245 USA D24T+IC+, 945, 2x 440, 855 eR, V70 heico
Dzięki Śwital. U mnie tego nie ma, więc zostawić jak jest? Czy puścić kabelek między kompa (pin 17), a przekaźnik pompy paliwa(86/2) na stałe?
0 x
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
szukam czegoś czym można uzupełnić ubytki w gumie , ma to być czarne i wytrzymałe , wpadłem na megadruciarski pomysł regeneracji gum na chromowanych listwach szyb
klej do szyb ? albo jakiś szewski 
0 x
Jeśli piszesz o zgarniaczach to w ten sposób tego nie załatwisz bo wewnętrzna strona pokryta jest meszkiem po którym przesuwają się szyby. Jak dasz tworzywo to nie będzie to działało.knefel pisze:szukam czegoś czym można uzupełnić ubytki w gumie , ma to być czarne i wytrzymałe , wpadłem na megadruciarski pomysł regeneracji gum na chromowanych listwach szybklej do szyb ? albo jakiś szewski
Temat otwarty. Trzeba to sfinalizować.
http://volvorwd.pl/viewtopic.php?f=13&t ... gto#p13425
0 x
nie nie , to że tych z meszkiem bym nie uratował to wiem , chodzi mi o te listwy wokół przedniej i tylnej szyby , chromy mam ładne ale te gumowe listewki są poszarpane i będzie to tragicznie wyglądało na polakierowanym aucie
0 x