Pytanie - jak Wam odpalają silniki B230FB ?
Mam dwa kredensy -745 z silnikiem B234F, i ten nawet jak dłużej stoi odpala od strzału.
Natomiast w 945 jest silnik B230FB, ten potrzebuje zawsze parę obrotów aby odpalić.
Co prawda zawsze odpala niezawodnie (czy to jest minus 20 stopni czy też temp. plusowa i upał),
ale zawsze te dwa lub trzy obroty silnika muszą być zanim odpali.
Dlatego z ciekawości pytam, jak jest u Was z tym odpalaniem ? Czy to norma ?
Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
Re: Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
Ja miałem Jarku 3xF i 3XFB i tylko 2 z nich odpalały na pierwszy obrót, reszta jak piszesz i każdy odpalał zawsze. teraz Turbo odpala w natychmiastowo, chociaż po ostatnim mrozie też jakby dłużej zakręcił. Nic innego Ci się nie psuje że o takie głupoty pytasz

0 x
Jak do kogoś nie doszła odpowiedz na PW tzn. że wpisałem ją ponownie w pole "dodaj odborcę"
Nie wiem czemu to robię

Nie wiem czemu to robię
- dom?n
- Administrator
- Kontakt:
Moje FB odpala od pierwszego, a F potrzebuje trzech-czterech obrotów zanim zaskoczy. Chciałbym wiedzieć z czego wynika różnica 
0 x
940 Turbo '91 · dekwadrat · poznańskie klasyki nocą
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW
Bo FB jest ode mniedom?n pisze:Moje FB odpala od pierwszego, a F potrzebuje trzech-czterech obrotów zanim zaskoczy. Chciałbym wiedzieć z czego wynika różnica
0 x
Jak do kogoś nie doszła odpowiedz na PW tzn. że wpisałem ją ponownie w pole "dodaj odborcę"
Nie wiem czemu to robię

Nie wiem czemu to robię
Mieliśmy już kilka redblokow i żaden nie odpalał "z pół obrotu", chyba taka ich uroda. Ja do tego podchodzę tak że póki działa to nie wnikam za bardzo 
Chciałbym żeby w Paździochu działała wycieraczka z tyłu. Czy w 900 jest jakiś newralgiczny punkt od którego warto zacząć (tak jak w 245 przecierające się kable w zawiasach) czy trzeba sprawdzać wszystko po kolei?
Chciałbym żeby w Paździochu działała wycieraczka z tyłu. Czy w 900 jest jakiś newralgiczny punkt od którego warto zacząć (tak jak w 245 przecierające się kable w zawiasach) czy trzeba sprawdzać wszystko po kolei?
0 x
Redblock nie powinien w teorii zapalic wczesniej niz co najmniej jeden obrot walu bo polozenie silnika zna z czujnika nad kolem zamachowym. Nie wiem jak to sie ma do starszych aut bez el. wtrysku. Troche zalatuje to wiocha, zwlaszcza ze rozrusznik brzmi jak w traktorze. (Nie wspominajac o silniku)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
0 x
.
u mnie zdażyło się:kemizo pisze: Chciałbym żeby w Paździochu działała wycieraczka z tyłu. Czy w 900 jest jakiś newralgiczny punkt od którego warto zacząć (tak jak w 245 przecierające się kable w zawiasach) czy trzeba sprawdzać wszystko po kolei?
1xrozłączona wtyczka w wiążce w klapie
1x zatarty trzpień moturu wycieraczki
najprosciej zapnij silniczek na krótko i zobacz czy działa wogóle, jak działa to szukajcie az znajdziecie
0 x
Nie wiem czemu to robię

Nie wiem czemu to robię
u mnie jest absolutny brak reguły - mogę siedzieć w furze i odpalać ją pod rząd 100 razy i za każdym razem złapie w innym momencie - czasem jest tak że i 2 obroty potrzebne a czasem tak, że mógłbym się oprzeć o koło pasowe i by zapaliłJaro_JB pisze:Pytanie - jak Wam odpalają silniki B230FB ?
Mam dwa kredensy -745 z silnikiem B234F, i ten nawet jak dłużej stoi odpala od strzału.
Natomiast w 945 jest silnik B230FB, ten potrzebuje zawsze parę obrotów aby odpalić.
Co prawda zawsze odpala niezawodnie (czy to jest minus 20 stopni czy też temp. plusowa i upał),
ale zawsze te dwa lub trzy obroty silnika muszą być zanim odpali.
Dlatego z ciekawości pytam, jak jest u Was z tym odpalaniem ? Czy to norma ?
0 x
Pali z półobrotu gdy ma halla w aparacie i KJ no i nie odprężony motor. Sprawdzone oczousznieKaban pisze:Redblock nie powinien w teorii zapalic wczesniej niz co najmniej jeden obrot walu bo polozenie silnika zna z czujnika nad kolem zamachowym. Nie wiem jak to sie ma do starszych aut bez el. wtrysku. Troche zalatuje to wiocha, zwlaszcza ze rozrusznik brzmi jak w traktorze. (Nie wspominajac o silniku)
0 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego