B200FT + M90 - co by tu jeszcze?

Wszystko co ma poprawić albo zepsuć fabryczną konfigurację
Awatar użytkownika
Dirty Harry

Re: B200FT + M90 - co by tu jeszcze?

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Dirty Harry »

Dziękuję bardzo, a zatem zaczynam poszukiwania. Z tego co wypatrzyłem na Alledrogo - ceny średnio zachęcające: 700-800 zł...
0 x
grzesiekosmos

Post autor: grzesiekosmos »

Żęby nie odpisywać każdemu odzielnie na pw na pytania odpiszę tutaj.Kółko regulowane,wydech,wtryski i inne cuda - NIE WIEM NIE ZNAM SIĘ ale stare tuningi i druciarsto z volvoforum już się skończyły i nie wiem po co dalej dupe zawracać jakimiś regulowanymi kółkami,wydechami itp pytać w którą stronę krecić jakie średnice rur ja NIE WIEM TEGO! i proszę nie zadawać mi takich pytań na pw co chwile są na pewno na tym forum i vf osoby które to wiedzą....temat na moc z papierami dał kivi na vf ze swojego sedana i jest to - det+13c roztoczona na 16t z cnc i 250 czy 260km i sporo momentu nie wiem po co to znowu kombinacje i druciarstwo jak u mnie w tym szkaradnym padle i później kolejne osoby będą bardzo nie w sosie jak można zrobić jak u niego i mieć fajnie jeżdzące auto bez druciarstwa, przeklętych kółek i innego tego syfu co nie jest potrzebne...no chyba że ktoś robi auto co ma osiągać prędkości jak wahadłowiec kosmiczny to jak tak chce to niech piszę o porady do nasa nie do mnie....pozdrawiam

pozdro Grzechu, następnym razem będę przeinaczał Twoją wypowiedź żeby brzmiała jakbyś kochał te samochody - Domin
0 x
byjek

Post autor: byjek »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ;) a miałem do Ciebie pisać o które kółko wogóle chodzi.
Masz racje w tym co piszesz internet jest tak pełen informacji że nawet pytając o coś na forum można znalezć to szybciej w google niż otrzyma się odpowiedz.
Mnie też ludzie pytali np na VF o rzeczy o których nigdy nie miałem pojęcia.

ps. musiałem coś napisać bo pogoda taka że żal na pole wychodzić a na forum cisza jak makiem zasiał ;)
0 x
Jak do kogoś nie doszła odpowiedz na PW tzn. że wpisałem ją ponownie w pole "dodaj odborcę" :lol: :lol: :lol:
Nie wiem czemu to robię :mrgreen: :|
Awatar użytkownika
Jaro_JB

Post autor: Jaro_JB »

byjek pisze: ps. musiałem coś napisać bo pogoda taka że żal na pole wychodzić a na forum cisza jak makiem zasiał ;)
Ja sobie otworzyłem cytrynówkę ;)
grzesiekosmos pisze:Żęby nie odpisywać każdemu odzielnie na pw na pytania odpiszę tutaj.Kółko regulowane,wydech,wtryski i inne cuda - NIE WIEM NIE ZNAM SIĘ ale stare tuningi i druciarsto z volvoforum już się skończyły i nie wiem po co dalej dupe zawracać jakimiś regulowanymi kółkami,wydechami itp pytać w którą stronę krecić jakie średnice rur ja NIE WIEM TEGO! i proszę nie zadawać mi takich pytań na pw co chwile są na pewno na tym forum i vf osoby które to wiedzą....temat na moc z papierami dał kivi na vf ze swojego sedana i jest to - det+13c roztoczona na 16t z cnc i 250 czy 260km i sporo momentu nie wiem po co to znowu kombinacje i druciarstwo jak u mnie w tym szkaradnym padle i później kolejne osoby będą bardzo nie w sosie jak można zrobić jak u niego i mieć fajnie jeżdzące auto bez druciarstwa, przeklętych kółek i innego tego syfu co nie jest potrzebne...no chyba że ktoś robi auto co ma osiągać prędkości jak wahadłowiec kosmiczny to jak tak chce to niech piszę o porady do nasa nie do mnie....pozdrawiam
:twisted: Naprawdę nie da się z 900'sety zrobić wachadłowca ?
0 x
byjek

Jaro_JB pisze:
byjek pisze: ps. musiałem coś napisać bo pogoda taka że żal na pole wychodzić a na forum cisza jak makiem zasiał ;)
Ja sobie otworzyłem cytrynówkę ;)
grzesiekosmos pisze:Żęby nie odpisywać każdemu odzielnie na pw na pytania odpiszę tutaj.Kółko regulowane,wydech,wtryski i inne cuda - NIE WIEM NIE ZNAM SIĘ ale stare tuningi i druciarsto z volvoforum już się skończyły i nie wiem po co dalej dupe zawracać jakimiś regulowanymi kółkami,wydechami itp pytać w którą stronę krecić jakie średnice rur ja NIE WIEM TEGO! i proszę nie zadawać mi takich pytań na pw co chwile są na pewno na tym forum i vf osoby które to wiedzą....temat na moc z papierami dał kivi na vf ze swojego sedana i jest to - det+13c roztoczona na 16t z cnc i 250 czy 260km i sporo momentu nie wiem po co to znowu kombinacje i druciarstwo jak u mnie w tym szkaradnym padle i później kolejne osoby będą bardzo nie w sosie jak można zrobić jak u niego i mieć fajnie jeżdzące auto bez druciarstwa, przeklętych kółek i innego tego syfu co nie jest potrzebne...no chyba że ktoś robi auto co ma osiągać prędkości jak wahadłowiec kosmiczny to jak tak chce to niech piszę o porady do nasa nie do mnie....pozdrawiam
:twisted: Naprawdę nie da się z 900'sety zrobić wachadłowca ?
Nie wiem ale przyjedziesz w sobote przejedziesz się FTkiem i tańszym Saabem i przekonasz się czy jest sens :lol:
0 x
Jak do kogoś nie doszła odpowiedz na PW tzn. że wpisałem ją ponownie w pole "dodaj odborcę" :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
wujek

Post autor: wujek »

Jakby saab miał napęd z dobrej strony to dyskusja by miała sens ;) chyba że mówimy o palowaniu spod świateł to wtedy nie moja bajka ale i tak fwd ssie w takiej konkurencji. No może poza tymi quaifami czy jak im tam w focusach rs megane trophy it'd.
0 x
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
Awatar użytkownika
kemizo

Post autor: kemizo »

wujek pisze:Jakby saab miał napęd z dobrej strony to dyskusja by miała sens ;)
Prawdą jest to co mówisz, poza tym nie wszystkie saaby są najładniejsze ;)
0 x
byjek

Odbiegając faktycznie od RWD Saab auto potrafił zrobić, nie czuć tak że to przedni napęd, tzn czuć ale porównująć 9-5 aero koło 250 KM do np 850, v70 T5 to niebo a ziemia, jechał ktoś 850 T5 spod świateł to wie o czym mówie, chyba że nie ma porównania.
W każdym razie ja już np. 190konnym "podobno i 25 lat temu" 944 boje się jeżdzić tak jak on jezdzić może ;) nie ta konstrukcja zawieszenia nie te opory, śrubowanie Turbo cegieł to tylko dla zabawy, do codzienniej jazdy to głupota. Przy 200 na godzine zaczynam mieć problemy ze zwieraczami i bębenkami w uszach. :lol:
0 x
Awatar użytkownika
Mareek

Post autor: Mareek »

byjek pisze:Przy 200 na godzine zaczynam mieć problemy ze zwieraczami i bębenkami w uszach. :lol:
to zapraszam do mnie na pokład jeśli chcesz bębenki sprawdzić
0 x
Polecali zakup BMW, to się skusiłem
Awatar użytkownika
wujek

Post autor: wujek »

byjek pisze:Odbiegając faktycznie od RWD Saab auto potrafił zrobić, nie czuć tak że to przedni napęd, tzn czuć ale porównująć 9-5 aero koło 250 KM do np 850, v70 T5 to niebo a ziemia, jechał ktoś 850 T5 spod świateł to wie o czym mówie, chyba że nie ma porównania.
W każdym razie ja już np. 190konnym "podobno i 25 lat temu" 944 boje się jeżdzić tak jak on jezdzić może ;) nie ta konstrukcja zawieszenia nie te opory, śrubowanie Turbo cegieł to tylko dla zabawy, do codzienniej jazdy to głupota. Przy 200 na godzine zaczynam mieć problemy ze zwieraczami i bębenkami w uszach. :lol:
AFAIK 9-5 aero 250ps wszedł w okolicach 2004r, a 850 t5 to 10 lat historii wstecz. Różnica być musi :) To tak jakbyś chciał postawić na światłach megana rs trophy i ww. saaba. Cyferki podobne a przepaść ogromna :) I nie oszukujmy się, stare to dobre wino i skrzypce, a stare auta to jak piszesz - for fun...i napinki na strit rejsingi w turbocegłach itp badziewiach to kpina bo 3,0 tdi ciężko w dzisiejszych czasach objechać na mieście :)
0 x
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

16 GARAGE
'88 744+ @1,7bar
ODPOWIEDZ