Na początku chciałem się przywitać , bo jestem nowy!
Właśnie zakupiłem Volvo 940 2.3 turbo. Planuje go dokoksować na ok 200 km z małym hakiem Turbo, wtryski i resztę ogarnę ale z tego co czytam to dobrze jest wymienić wałek rozrządu. I teraz pytanie, jaki wałek i skąd go wziąć?
Jak Cię nie rozumiem, chcesz wałek z Żuka do projektu 200+ ? Policzyłeś powoli i dobrze ? jakie graty są potrzebne do tego i ile one kosztują, czy w połowie projektu auto stanie przy krawężniku i będzie gniło od g.... gołębi ? Życzę Ci jak najlepiej lecz na taki "projekt" przygotuj na start ok 8-10.000 zł i nie oszczędzaj jak chcesz mieć na porządnych komponentach
8-10 tys na zrobienie z tego na 200km? Chyba trochę Cię poniosło Modziłem już nie jedno volvo to wiem co ile kosztuję Jest to mój pierwszy redblock i chodziło mi tylko który wałek wybrać z wałków, które siedzą w wolnossakach.
Poszukaj wałka A. Zrobienie 200-220KM to jest na seryjnych gratach. Trzeba dmuchnąć 1,2b z 13C bo tyle jest w stanie utrzymać stabilnie. To powinno dać takie przyrosty jakich oczekujesz. Oczywiście albo chipsy albo SA. Także koszty niewielkie. Oczywiście nie liczę zawiechy,hamulców itp.
bierz, ale koniecznie trzeba regulowane kółko bo bez tego szkoda zakładać wałek oem. Ja bardzo miło wspominał vx3 miałem go przyśpieszonego na kółku i aparacie o 10 stopni i kręcił się jak wiertarka w kastracie b200FT.