Volvo 755 - nowoczesność w domu i zagrodzie
Re: Volvo 755 - nowoczesność w domu i zagrodzie
Przecież tam za silnikiem normalnie jest miejsca na trzy palce. Jeszcze bardziej chcesz przysunąć? A jak wymienisz czujnik temperatury?
0 x
Tel. 509 186 929
960 sedan 94r.
960 kombi 90r.
960 sedan 94r.
960 kombi 90r.
Tak jak na zdjęciu to jest 60 mm od głowicy do grodzi. Tam idą tylko czujniki położenia wałków rozrządu i potrzebują 30 mm. 10 mm luzu od nich do grodzi wystarczy:)
0 x
W R6 są jeszcze węże wodne
a dwie śruby fi 10 wprost idealne blokują dostęp do czujników.
Czy tak samo wygląda tył głowicy R5?
0 x
Tel. 509 186 929
960 sedan 94r.
960 kombi 90r.
960 sedan 94r.
960 kombi 90r.
jajacek: inaczej. Wszystko ładnie się pomieści tak jak mamy zaplanowane.
Tymczasem kolejny apdejt, nie zasypiamy gruszek w popiele
Wobec absolutnie zerowej podaży osiemsetowych docisków 240 mm w głowie Naczelnego Architekta projektu zrodził się plan budżetowy, a mianowicie zastąpienie niewątpliwie tłustego frutu, jakim jest wspomniany osiemsetowy, takim szarym dociskiem:

Z kevlarem przenosi do 530 Nm, ze spiekiem 720. Także będzie rozwojowy jeśli kiedyś pojawi się apetyt na kucie pieca.
Pasuje on prawie P&P do osiemsetowego zamachu, więc wszystko idealnie.
Zamach powędruje na dniach do obróbki wraz z tarczą, na której znajdzie się organiczna okładzina.
Tak to sobie ładnie pasuje:

Z innej beczki: jako, że moje zajebiste Borbety 5x110 (wg opisu aukcji) okazały się mieć 5x112 (panu się 2 i 0 pomyliło zapewne, bo to przecież prawie to samo
), wpadłem na pomysł zmiany rozstawu na piastach. Dystansów nie chcę, felg wiercić też nie, więc zostało albo zmienić felgi na inne albo dostosować rzeczywistość do wyobrażeń. Felgi mi się podobają zatem rzeczywistość musi się dopasować. Przód to łatwizna, z tyłu też będzie to wykonalne tylko nieco inną metodą. Będzie większy wybór felg na ten rozstaw także same plusy.
Tymczasem kolejny apdejt, nie zasypiamy gruszek w popiele
Wobec absolutnie zerowej podaży osiemsetowych docisków 240 mm w głowie Naczelnego Architekta projektu zrodził się plan budżetowy, a mianowicie zastąpienie niewątpliwie tłustego frutu, jakim jest wspomniany osiemsetowy, takim szarym dociskiem:

Z kevlarem przenosi do 530 Nm, ze spiekiem 720. Także będzie rozwojowy jeśli kiedyś pojawi się apetyt na kucie pieca.
Pasuje on prawie P&P do osiemsetowego zamachu, więc wszystko idealnie.
Zamach powędruje na dniach do obróbki wraz z tarczą, na której znajdzie się organiczna okładzina.
Tak to sobie ładnie pasuje:

Z innej beczki: jako, że moje zajebiste Borbety 5x110 (wg opisu aukcji) okazały się mieć 5x112 (panu się 2 i 0 pomyliło zapewne, bo to przecież prawie to samo
0 x
To rób od razu na 5x120.
0 x
Opel Manta B GT/E 1977
Opel Senator A2 3.0 24V 1986
Volvo 965 3,0 1991
Volvo 965 3,0 1991
Nie zrozumiałeś celu ćwiczenia.
Równie dobrze jak 5x120 mogę sobie nawiercić 4x100. Żaden z tych nie pozwoli mi na zamontowanie felg 5x112, które mam kupione, podobają mi się, pasują szerokością oraz ET i których nie mam zamiaru się pozbywać. Większy wybór w tym rozstawie to wartość dodana całej operacji, nie jej cel.
Równie dobrze jak 5x120 mogę sobie nawiercić 4x100. Żaden z tych nie pozwoli mi na zamontowanie felg 5x112, które mam kupione, podobają mi się, pasują szerokością oraz ET i których nie mam zamiaru się pozbywać. Większy wybór w tym rozstawie to wartość dodana całej operacji, nie jej cel.
1 x
No tak, ale na 5x120 jest masę Borbetów A oraz innych ciekawych felg. Te 5x112 zawsze możesz spieniężyć i nie zamykać sobie drogi.
0 x
Opel Manta B GT/E 1977
Volvo 965 3,0 1991
Volvo 965 3,0 1991
Qrwa, rozumiesz różnicę między "móc" a "chcieć"? Wiem co mogę i wiem też czego chcę (a czego nie chcę) i w jakim celu to robię.
Napisałem to już 2 razy. Zresztą to nie jest temat o felgach, info o tym jest trzeciorzędne dla całego projektu. To była informacja uzupełniająca.
Napisałem to już 2 razy. Zresztą to nie jest temat o felgach, info o tym jest trzeciorzędne dla całego projektu. To była informacja uzupełniająca.
1 x
A ten docisk to co to konkretnie i od czego? Skrzynie już żenicie z silnikiem?
0 x
mac-pro, nie denerwuj się na Adaśko...
0 x
Polecali zakup BMW, to się skusiłem