Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.

Wszystko co dotyczy zwykłego utrzymania auta w fabrycznej specyfikacji
Awatar użytkownika
Sinuspi

Re: Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Sinuspi »

gruszka2 pisze:Mam czujnik nowy jakiś tylko są dwa ,ale na deskę daje sygnał ten od strony szyby ?
To w nim ewentualnie szukać ?
Oczywiście najpierw śtuknę łot góry ,tak z sympatii letko .
Na deskę jest w okolicy 2 cylindra na dolocie.
0 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Awatar użytkownika
zlyzuw

Post autor: zlyzuw »

Czy do 240tki SEDAN są dostępne gdzieś gumowe maty/korytka do bagażnika? Mam oryginalną czarną wykładzinę ale nie chcę jej brudzić bo ostatnio sporo szpeju remontowego wożę.
0 x
Awatar użytkownika
endriugto

Post autor: endriugto »

zlyzuw pisze:Czy do 240tki SEDAN są dostępne gdzieś gumowe maty/korytka do bagażnika? Mam oryginalną czarną wykładzinę ale nie chcę jej brudzić bo ostatnio sporo szpeju remontowego wożę.
Też jestem ciekaw bo chciałem zrobić sobie jakąś zabudowę że sklejki i pokryć to wykładziną.
0 x
Awatar użytkownika
gruszka2

Post autor: gruszka2 »

Sinuspi Dzięki pewnie to coś z połączeniem ze wskaźnikiem bo obroty ok, wentylator się włącza odkręcę zegary ,i poruszam czym się da może zaskoczy.
0 x
Ktoś kiedyś powiedział, że dawniej auta naprawdę budowano z blachy i stali, drewno było dodatkiem a plastiku używano do wysadzania mostów…

945 B230FB 90r.
Awatar użytkownika
zlyzuw

Post autor: zlyzuw »

Jakie klocki polecacie do 240 sedan z 1990r bez ABS na przód? Najlepiej proszę od razu linki z ofertami abym kupił dobre wymiarowo. Dzięki
0 x
Awatar użytkownika
Sinuspi

Post autor: Sinuspi »

zlyzuw pisze:Jakie klocki polecacie do 240 sedan z 1990r bez ABS na przód? Najlepiej proszę od razu linki z ofertami abym kupił dobre wymiarowo. Dzięki
Mam jakieś na wydanie / wymianę (nawet może OłEMy) na inne dupetszmity do 7/9 lub karmę dla kota/psa. Jak znajdziesz kształt i jak chcesz odezwij się na PRIVa.
0 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
ijon

Post autor: ijon »

Prędkościomierz w Pomidorowym Smoku od pewnego czasu zawieszał się przy 78km/h, ale po jakimś czasie odpuszczał (chodzi o wyższe wartości, poniżej tego działa normalnie), przedwczoraj jednak przestał, czyli zasadniczo w trasie muszę zgadywać ile jadę na podstawie obrotomierza :) Czy błędu szukać w desce, czy bardziej w moście (bo zdaje się stamtąd pobiera informacje?)
0 x
Awatar użytkownika
saabauto
Kontakt:

Post autor: saabauto »

ijon pisze:Prędkościomierz w Pomidorowym Smoku od pewnego czasu zawieszał się przy 78km/h, ale po jakimś czasie odpuszczał (chodzi o wyższe wartości, poniżej tego działa normalnie), przedwczoraj jednak przestał, czyli zasadniczo w trasie muszę zgadywać ile jadę na podstawie obrotomierza :) Czy błędu szukać w desce, czy bardziej w moście (bo zdaje się stamtąd pobiera informacje?)
Kondensatory w zegarach wyschły, zas wypływający z nich elektrolit wytrawił płytkę. Do demontażu prędkościomierz, wymontowanie starych elementów, naprawa płytki, montaż nowych.
0 x
--
pzdr. Mateusz Nowakowski vel George
http://www.naprawavolvo.pl
tel: 500 740 940
ijon

Post autor: ijon »

Uuu, niedobrze, to trzeba szybko działać, jako że siedzę też nieco w retrokomputerach to wiem jak elektrolit z kondziorów potrafi elektronikę zbezcześcić :/ Dzięki!
0 x
Awatar użytkownika
gruszka2

Post autor: gruszka2 »

Witam.
Czy jest możliwa bez podnośnika wymiana chłodnicy i przy okazji termostatu .
945 B230FT 97r.
0 x
Ktoś kiedyś powiedział, że dawniej auta naprawdę budowano z blachy i stali, drewno było dodatkiem a plastiku używano do wysadzania mostów…

945 B230FB 90r.
ODPOWIEDZ