Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.

Wszystko co dotyczy zwykłego utrzymania auta w fabrycznej specyfikacji
Awatar użytkownika
dom?n
Administrator
Kontakt:

Re: Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: dom?n »

Wejdzie ci w ogóle to na zacisk hamulcowy? To chyba nie osadzenie jest problemem a właśnie hamulce.
0 x
940 Turbo '91 · dekwadrat · poznańskie klasyki nocą
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW :D
grzesiekosmos

Post autor: grzesiekosmos »

Po co dystans? Po co 14" ?
0 x
byjek

Post autor: byjek »

dom?n pisze:Wejdzie ci w ogóle to na zacisk hamulcowy? To chyba nie osadzenie jest problemem a właśnie hamulce.
Masz racje że to zaciski się nie mieszczą ale felga od wewnątrz się zwęża do zwenątrz :D więc dystans mógłby pomóc. Nie mam teraz jak tego pomacać do kupy więc dlatego pytam ;)
grzesiekosmos pisze:Po co dystans? Po co 14" ?
, bo leżą z ładnymi zimówkami, są ładne wogóle i nikt nie chce ich kupić, a ja nie mam opcji na zime, więc po co kupować opony itp idt jak można by jakoś przydrutować na dystansie ;)

Wiem że można zmienić jażma na zaciskach, bo miałem takie coś na jednym ze swoich 945, ale nie mam kontaktu z gościem który to zdrutował, a nie wiem od czego te graty itp. Więc inaczej może zapytam ? Tak po prostu :D Jak założyć scorpiusy na girlingi z ABS :?: :?: :mrgreen: Za prawidłową odpowiedz stawiam dobrego browara :shock: bo już spać nie mogę jak o tym myśle.
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2016, 20:14 przez byjek, łącznie zmieniany 1 raz.
0 x
Jak do kogoś nie doszła odpowiedz na PW tzn. że wpisałem ją ponownie w pole "dodaj odborcę" :lol: :lol: :lol:
Nie wiem czemu to robię :mrgreen: :|
jajacek

Post autor: jajacek »

byjek pisze:Szybkie pytanie :D Scorpiusy 14" ET20 na 940mkII z ABS, jaki dystans minimum na przód ? zakładał ktoś tak :?:
A zastanowiłeś się jak to będzie wyglądało?
0 x
Tel. 509 186 929
960 sedan 94r.
960 kombi 90r.
Adam_Pisz

Post autor: Adam_Pisz »

szary_misiek pisze:Sambo, to mnie nie pocieszyłeś mam automatyczną klimę :P
A jak włączam zapłon i przy pokrętle nawiewów ustawionym na szybę słyszę leciutki syk, to mam się bać /mocno bać/czy płakać? W sensie czy to tylko objaw, że jakiś syf w klapkę wszedł, czy raczej układ podciśnienia komunikuje mi kres swojej żywotności?
Dokładnie wtedy kończy powoli swój żywot wentylator, z racji iż masz gdzieś ubytek płynu, ucieka on do wnętrza pojazdu i zapycha wentylator, następnie zapycha go na tyle, że każde syknięcie będzie bardziej przypominało węża, a gdy do tego skropli się woda ze skraplacza... będziesz musiał suszyć auto oraz nie będzie Ci działał wentylator. Klima również, gdy skończy Ci się czynnik.

A na poważnie, nie zauważyłeś, że wtedy zapala Ci się obieg wewnętrzny czyt przy tym małym guziku jak od klimy tylko po lewej zapala się czerwona obwódka :D ?
0 x
2x 945 b230fk + M90 98 i 96r.
V70 98 2,5 tdi
XC 70 2,4
960 B204FT :mrgreen:
Tralalalalala rozumiecie ! :D
Awatar użytkownika
Sinuspi

Post autor: Sinuspi »

Panowie, co to może być za element (znaleziony wewnątrz auta).

Obrazek Obrazek
0 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Awatar użytkownika
dom?n
Administrator
Kontakt:

Post autor: dom?n »

To nie jest zaślepka dookoła gniazda zapalniczki?
0 x
940 Turbo '91 · dekwadrat · poznańskie klasyki nocą
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW :D
jajacek

Post autor: jajacek »

Zapodaj skalę
0 x
Tel. 509 186 929
960 sedan 94r.
960 kombi 90r.
Awatar użytkownika
Mataj

Post autor: Mataj »

dom?n pisze:To nie jest zaślepka dookoła gniazda zapalniczki?
Jeśli tak, to jakieś nietypowe... :-P albo u mnie jest jakieś inne

Starannie wydziergane na Tapatalku.
0 x
szary_misiek

Post autor: szary_misiek »

Adam_Pisz pisze:
Dokładnie wtedy kończy powoli swój żywot wentylator, z racji iż masz gdzieś ubytek płynu, ucieka on do wnętrza pojazdu i zapycha wentylator, następnie zapycha go na tyle, że każde syknięcie będzie bardziej przypominało węża, a gdy do tego skropli się woda ze skraplacza... będziesz musiał suszyć auto oraz nie będzie Ci działał wentylator. Klima również, gdy skończy Ci się czynnik.

A na poważnie, nie zauważyłeś, że wtedy zapala Ci się obieg wewnętrzny czyt przy tym małym guziku jak od klimy tylko po lewej zapala się czerwona obwódka :D ?
Hehe mam nadzieję, że tak krytycznie nie jest, do klimy musieli 1/3 czynnika dobić ale nie wiadomo kto i kiedy ostatnio ją ruszał, się okaże po roku jakie będzie miała ubytki.
Jak jest gorąco i samochód stoi to zauważyłem, że przechodzi na obieg wewnętrzny, ale nie w tym rzecz.
Może źle ostatnio opisałem, jak włączę zapłon to słyszę skrzypnięcie - może któraś przepustnica przy otwieraniu wydaje ten dźwięk. Dodatkowo po zgaszeniu samochodu i wyłączeniu zapłonu słychać pufnięcie, ale to mam nadzieję jest normalne, układ wyrównuje ciśnienia. :P
Niepotrzebnie chyba się naczytałem o problemach z podciśnieniami bo teraz za bardzo wyczulony na dziwne dźwięki jestem. :P
0 x
ODPOWIEDZ