960ka mk1 panaryśka :)

Zaprezentuj swoją cegłę i aktualizuj na bieżąco swój temat
Awatar użytkownika
Mareek

Re: 960ka mk1 panaryśka :)

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Mareek »

Powiem tyle.. piękny egzemplarz w rękach pedanta, tj MrRyśka :) Ten ruch ze zderzakiem bardzo mi pasuje, będzie lepiej łoś wychodził na zdjęciach

Obrazek

Obrazek

Obrazek
0 x
Polecali zakup BMW, to się skusiłem
panrysiek

Post autor: panrysiek »

Wszystko wskazuje, że jeszcze przed lakiernikiem 960ka odwiedzi Marcina Volvo-majstra. Znów wyświetla się błąd skrzyni biegów (czyli mrugająca strzałka trybu zimowego i "choinka" w trybach pracy skrzyni) oraz przestał działać licznik prędkości, nie nabija także przebiegu. Jakiś miesiąc temu pojawiło się toto na 1 dzień, zresetowałem (kilkanaście razy włączając/wyłączając zapłon) i usterka ustąpiła na jakiś miesiąc czyli ok 2kkm. Od wczoraj pojawiło się znowu, reset pomaga tylko na chwilę i znów się pojawia. Diagnoza- albo trza przeczyścić kostki czujnika na skrzyni, albo sam licznik jest uszkodzony. Walczyłem z tymi objawami tuż po kupnie auta :( Teraz powtórka z rozrywki...
Przy okazji łoś dostanie nowe tarcze i klocki z przodu bo trochę biją (po kilkumiesięcznym postoju kiedy był robiony remont).
0 x
Awatar użytkownika
Volvo 745 turbo

Post autor: Volvo 745 turbo »

Weź Ty ten automat wywal, zapomnij o nim i wsadź sobie manuala = brak problemów, lepsze osiągi i mniejsze spalanie same plusy :)
0 x
Jest 745 87' B230FT USA
panrysiek

Ale automat bardzo pasuje do R6-ki :)
Z manualem to chciałbym 740kę turbo do upalania!
0 x
takijedenkuba

Post autor: takijedenkuba »

panrysiek pisze: Znów wyświetla się błąd skrzyni biegów (czyli mrugająca strzałka trybu zimowego i "choinka" w trybach pracy skrzyni)
Jeśli to skrzynia aw 30 34 aisin a taką na 99% masz to pierwsze co robisz to sprawdzasz na rozgrzanej skrzyni poziom oleju. Na bagnecie od oleju masz zaznaczone poziomu "cold" i "hot" Sprawdzasz tylko poziom na ciepłej skrzyni, na "hot" nie patrzysz w ogóle, ale skrzynia musi być ciepła.
-Jak ci się śpieszy i jest za mało to dolewasz,sprawdzasz, dolewasz, sprawdzasz....
-Jak masz trochę więcej czasu i kogoś do pomocy to wymieniasz "dynamicznie" cały olej w skrzyni.
-Jak masz mniej czasu i nikogo do pomocy to po prostu spuszczasz ile się da i zalewasz na ciepłej skrzyni do poziomu na "hot".
Następnie kasujesz błędy "mrugadełkiem", przekręcasz w zapłon i dyskoteka powinna zgasnąć.
Ja ci się znów dyskoteka załączy, sprawdź ponownie poziom oleju w skrzyni i napisz jak to wygląda.
Jeśli to nie poziom oleju to coś wymyślimy ;)
Pozdr.
0 x
panrysiek

Olej świeży, kilka tysi temu wymieniany (ale poziom sprawdzę!) Thx! :)
0 x
panrysiek

We wtorek odebrałem 960kę z nowymi tarczami i klockami z przodu (jedno i drugie Bosch) +poprawionymi stykami przy skrzyni. Autko przejechało jakieś 700km od odbioru i na razie ok (licznik nie świruje).
Dziś zostawiłem autko u lakiernika do malowania tylnego zderzaka, lusterek, drzwi i jakichś tam drobiazgów. Do odbioru za tydzień.
0 x
panrysiek

Cegła odebrana od lakiernika. Efekt b. fajny. Jutro umyję porządnie i zrobię fotki. No i cena niezwykle atrakcyjna (400zł za pomalowany zderzak, połowę drzwi kierowcy, 2 lusterka z adapterami i spolerowanie kilku rys w innych miejscach), gdyby ktoś szukał blacharza/lakiernika we Wro i okolicach to służę kontaktem.
0 x
Awatar użytkownika
Mareek

Post autor: Mareek »

Warto wydać taką kasę by na fotach Volvo było idealne :)
0 x
Polecali zakup BMW, to się skusiłem
panrysiek

Kot mnie obudził przed 7mą i już nie mogłem zasnąć, zamiast krzątać się po domu pojechałem na myjnię. O tej porze nie ma kolejek (tylko 2 taksówki i ja). Relacja z pucowania i efekty (mycie, odkurzanie, woskowanie, dressing na plastiki i opony, mleczko do skór, mycie szyb z 2 stron)+2 fotki pokazujące różnicę polakierowanych elementów przed/po- zderzak tylny i drzwi kierowcy:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
0 x
ODPOWIEDZ