Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.

Wszystko co dotyczy zwykłego utrzymania auta w fabrycznej specyfikacji
marten

Re: Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: marten »

Ktoś z kolegów był wczoraj czerwonym 945 na ściance wspinaczkowej Murall na ul. Annopol w Waw?

Wychodzę a tu obok mojego białego 945 stoi piękne czerwone kombi :)

pozdro i szacun dla właściciela za stan!
0 x
Awatar użytkownika
nckpol

Post autor: nckpol »

Szybkie pytanko. Wymiana uszczelniacza mostu od strony wału. Czy spodziewać się jakiś niespodzianek? Zlewać olej? Potrzebny jakiś ściągacz czy idzie lekko jak z uszczelniaczem wału (pod kołem zamachowym)?
0 x
deejay.ftb

Post autor: deejay.ftb »

Szanowni, co dac do 940 (sam przod) zamiast Bilsteina B4/B6 za podobne pieniadze? potrzebne na cito, najlepiej z namiarami na sklep ktory ma toto na polce.
0 x
"he who shall be last, shall be sideways and smiling"
~Jezza, 19:3

wiele rzeczy sie skonczylo, inne jeszcze trwaja ale i to juz niedlugo
Awatar użytkownika
endriugto

Post autor: endriugto »

Panowie. Czym różnią się tylne lampy sedan USA od EU?
0 x
Awatar użytkownika
dom?n
Administrator
Kontakt:

Post autor: dom?n »

Niczym. Jedyna różnica w poliftowych lampach do 244 to kolor listewki - chrom albo czarne.
0 x
940 Turbo '91 · dekwadrat · poznańskie klasyki nocą
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW :D
Awatar użytkownika
endriugto

Dziękuję. Ok bo zdziwiło mnie że sprzedawcy to rozgraniczają i w opisie jest wersja USA np. w volvofan...
0 x
Awatar użytkownika
jakub
Kontakt:

Post autor: jakub »

EZK w 240 (B230F) - gdzie jest umieszczony i jak się do niego dostać?
0 x
Awatar użytkownika
endriugto

Panowie przywracam moje 240 dl do specyfikacji USA. Dzięki Siux'owi mam lampy i kierunki. Lampy już świecą. Mam pytanie jak powinny świecić / działać pozycje i kierunki i na jakich żarówkach. Nie mogę znaleźć tych informacji w sieci...
0 x
Awatar użytkownika
dom?n
Administrator
Kontakt:

Post autor: dom?n »

endriugto pisze:Panowie przywracam moje 240 dl do specyfikacji USA. Dzięki Siux'owi mam lampy i kierunki. Lampy już świecą. Mam pytanie jak powinny świecić / działać pozycje i kierunki i na jakich żarówkach. Nie mogę znaleźć tych informacji w sieci...
Jeśli dobrze pamiętam w oryginalnej specyfikacji masz mieć tam dwie pomarańczowe żarówki, górna pozycyjna świecąca na stałe i dolny kierunkowskaz jak u nas. Tu widać:

... natomiast podarowałbym to sobie bo dopóki wóz nie jest zarejestrowany jako zabytek to na amerykańskich światłach nie wolno jeździć po polskich drogach. Pomijam że są symetryczne bo nikt tego nie sprawdza (najwyżej jacyś bardzo rzetelni diagności), ale pomarańczowe pozycyjne są okazją żeby zatrzymać dowód rejestracyjny przy każdej kontroli.
0 x
940 Turbo '91 · dekwadrat · poznańskie klasyki nocą
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW :D
Awatar użytkownika
endriugto

dom?n pisze:
endriugto pisze:Panowie przywracam moje 240 dl do specyfikacji USA. Dzięki Siux'owi mam lampy i kierunki. Lampy już świecą. Mam pytanie jak powinny świecić / działać pozycje i kierunki i na jakich żarówkach. Nie mogę znaleźć tych informacji w sieci...
Jeśli dobrze pamiętam w oryginalnej specyfikacji masz mieć tam dwie pomarańczowe żarówki, górna pozycyjna świecąca na stałe i dolny kierunkowskaz jak u nas. Tu widać:

... natomiast podarowałbym to sobie bo dopóki wóz nie jest zarejestrowany jako zabytek to na amerykańskich światłach nie wolno jeździć po polskich drogach. Pomijam że są symetryczne bo nikt tego nie sprawdza (najwyżej jacyś bardzo rzetelni diagności), ale pomarańczowe pozycyjne są okazją żeby zatrzymać dowód rejestracyjny przy każdej kontroli.
Dziękuję. To już jakaś informacja. Podsumowując na razie w pozycje muszę włożyć żarówki białe a nie pomarańczowe a na dole pomarańczowe.
Zastanawiam się tylko co może być nie tak ponieważ jak podłączyłem lampy to mrugały mi górne żarówki jak załączałem kierunkowskaz a dolne żarówki w ogóle się nie świeciły. W dodatku częstotliwość mrugania była zwiększona jak przy przepalonej żarówce a żarówki świeciły...
0 x
ODPOWIEDZ