Wychodzę a tu obok mojego białego 945 stoi piękne czerwone kombi
pozdro i szacun dla właściciela za stan!
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW
Jeśli dobrze pamiętam w oryginalnej specyfikacji masz mieć tam dwie pomarańczowe żarówki, górna pozycyjna świecąca na stałe i dolny kierunkowskaz jak u nas. Tu widać:endriugto pisze:Panowie przywracam moje 240 dl do specyfikacji USA. Dzięki Siux'owi mam lampy i kierunki. Lampy już świecą. Mam pytanie jak powinny świecić / działać pozycje i kierunki i na jakich żarówkach. Nie mogę znaleźć tych informacji w sieci...
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW
Dziękuję. To już jakaś informacja. Podsumowując na razie w pozycje muszę włożyć żarówki białe a nie pomarańczowe a na dole pomarańczowe.dom?n pisze:Jeśli dobrze pamiętam w oryginalnej specyfikacji masz mieć tam dwie pomarańczowe żarówki, górna pozycyjna świecąca na stałe i dolny kierunkowskaz jak u nas. Tu widać:endriugto pisze:Panowie przywracam moje 240 dl do specyfikacji USA. Dzięki Siux'owi mam lampy i kierunki. Lampy już świecą. Mam pytanie jak powinny świecić / działać pozycje i kierunki i na jakich żarówkach. Nie mogę znaleźć tych informacji w sieci...
... natomiast podarowałbym to sobie bo dopóki wóz nie jest zarejestrowany jako zabytek to na amerykańskich światłach nie wolno jeździć po polskich drogach. Pomijam że są symetryczne bo nikt tego nie sprawdza (najwyżej jacyś bardzo rzetelni diagności), ale pomarańczowe pozycyjne są okazją żeby zatrzymać dowód rejestracyjny przy każdej kontroli.