Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.

Wszystko co dotyczy zwykłego utrzymania auta w fabrycznej specyfikacji
erni35

Re: Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: erni35 »

Szybkie pytanko : jakie świece najlepiej wrzucić do B234F?
0 x
Awatar użytkownika
saabauto
Kontakt:

Post autor: saabauto »

erni35 pisze:Szybkie pytanko : jakie świece najlepiej wrzucić do B234F?
denso zwykłe.
0 x
--
pzdr. Mateusz Nowakowski vel George
http://www.naprawavolvo.pl
tel: 500 740 940
Awatar użytkownika
Dudes

Post autor: Dudes »

Myślałem, że mam sprężyny z tyłu rozdupcone, a po wymianie tyłu dalej auto ma maskę wyżej niż kufer. Prawdopodobnie u mnie z przodu siedzą sprężyny od diesla i tu jest pytanie - Jest jakaś możliwość sprawdzenia czy to są sprężyny od diesla?
0 x
740 Turbo B200ET
xjtdi

Post autor: xjtdi »

Dudes pisze:Myślałem, że mam sprężyny z tyłu rozdupcone, a po wymianie tyłu dalej auto ma maskę wyżej niż kufer. Prawdopodobnie u mnie z przodu siedzą sprężyny od diesla i tu jest pytanie - Jest jakaś możliwość sprawdzenia czy to są sprężyny od diesla?
To zależy co kupiłeś i włożyłeś z tyłu. Ja swego czasu kupiłem na alledrogo takie sprężyny tył podobno wzmacniane do kombi, że jak je założyłem to tył siedział niżej niż na starych na których jeździłem od 15 lat...
Finalnie konkluzja jest taka, że trzeba kupić coś porządnego, ja akurat trafiłem KYB w rozsądnej cenie, co ciekawe w stanie bez obciążenia były może z 1-2cm wyższe niż noname padaki ale auto stoi na nich elegancko wysoko i przez 3 lata nie uległo to zmianie...
0 x
Awatar użytkownika
Dudes

xjtdi pisze:
Dudes pisze:Myślałem, że mam sprężyny z tyłu rozdupcone, a po wymianie tyłu dalej auto ma maskę wyżej niż kufer. Prawdopodobnie u mnie z przodu siedzą sprężyny od diesla i tu jest pytanie - Jest jakaś możliwość sprawdzenia czy to są sprężyny od diesla?
To zależy co kupiłeś i włożyłeś z tyłu. Ja swego czasu kupiłem na alledrogo takie sprężyny tył podobno wzmacniane do kombi, że jak je założyłem to tył siedział niżej niż na starych na których jeździłem od 15 lat...
Finalnie konkluzja jest taka, że trzeba kupić coś porządnego, ja akurat trafiłem KYB w rozsądnej cenie, co ciekawe w stanie bez obciążenia były może z 1-2cm wyższe niż noname padaki ale auto stoi na nich elegancko wysoko i przez 3 lata nie uległo to zmianie...
To u mnie z tylu siedzą Lesjoforos. Ale to Ewidentnie przód jest za wysoko i chciałem się upewnić przed wydaniem pieniędzy na nowe sprężyny.
0 x
740 Turbo B200ET
zagtom

Post autor: zagtom »

Czy ramki(adaptery) do radia 1 din takie z allegro dają radę? Bo w moim 940 jest jakaś metalowa i strasznie to wystaje.
0 x
Awatar użytkownika
Sinuspi

Post autor: Sinuspi »

zagtom pisze:Czy ramki(adaptery) do radia 1 din takie z allegro dają radę? Bo w moim 940 jest jakaś metalowa i strasznie to wystaje.
dają radę ale to tylko różnica materiałów.
0 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Awatar użytkownika
Sinuspi

Post autor: Sinuspi »

Poproszę o korepetycję od osoby (może akurat jest na forum), która pokaże mi jak się prawidłowo posługiwać łyżka do gwoździ przy odkręcaniu torkxenów i spinek segera.
Dziękuję za uwagę.

Obrazek
0 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Awatar użytkownika
Dudes

Rozwiązywał ktoś problem z przeskakującym szybrem? U mnie jak kiedyś były prowadnice zajechane to poprzedni właściciel na chama otwierał szyber i przez to teraz jak chce go otworzyć to przeskakuje i strzela. Szyber normalnie mogę do góry uchylić. Wymieniłem ten mechanizm w który wkręca się korbkę, ale to nic nie dało. Ktoś coś doradzi czy trzeba kupować cały nowy szyber? (wolałbym tego uniknąć)
0 x
740 Turbo B200ET
Awatar użytkownika
fullsize

Post autor: fullsize »

Sinuspi pisze:Poproszę o korepetycję od osoby (może akurat jest na forum), która pokaże mi jak się prawidłowo posługiwać łyżka do gwoździ przy odkręcaniu torkxenów i spinek segera.
Dziękuję za uwagę.

Obrazek
To Twoje dzieło, czy pana "demontażysty" z Radomia? ;)

Bajdełej, ja też mam pytanie, bo nie znalazłem jednoznacznej informacji: czy tylna aluminiowa belka/zderzak i teleskopy, do których jest przykręcona, jest taka sama w 940 kombi i 960 mk2/v90, i/lub 940 sedan?
0 x
Chevy Caprice Wagon '88
Ex: Volvo 945 B200F '93
Ex: MB W123 240D '78
Ex: Oldsmobile Delta 88 Royale '84
Ex: MB W123 240D '84
Ex: Chevy Caprice Wagon '86
ODPOWIEDZ