dom?n pisze: Ogólnie to po dzisiejszej wizycie stwierdzam że moje auto wcale nie jest takie ładne i mogłoby być dużo ładniejsze
Cześć artysta
Ty to obowiązkowo powinieneś jeździć przedliftowym kombi
OBOWIĄZKOWO podkreślam
dom?n pisze: Ogólnie to po dzisiejszej wizycie stwierdzam że moje auto wcale nie jest takie ładne i mogłoby być dużo ładniejsze
Mareek pisze:Stalówki są ok, ale to profil opony, jej szerokość i odsadzenie felgi odmieniają to Volvo. Zalatuje trochę jakimś amerykańcem. Amerykańskie v8 by mi tu pasowało![]()
Tymczasem czekam na corony. Piękny sprzęt.
Jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowatakijedenkuba pisze:Cześć artysta
Ty to obowiązkowo powinieneś jeździć przedliftowym kombi
OBOWIĄZKOWO podkreślam
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW
No na moje to tylko tył jest względny. Opcja z wąskim przodem jest ekonomiczna. Pewnie że lepiej wąskie felgi poszerzyć o jeden cal i z tyłem spasi ale to dodatkowy koszt, a ja w ten zestaw nie chce inwestować. Bynajmniej teraz. Wymieniłbym się z kimś na wąskie, przymierzył i poszerzył za jakiś czas. Teraz nie podoba mi się to że z przodu wystają opony, więc nie ma sensu zakładać dystansów. Faktem jest jednak, że z dystansami tył byłby dograny z przodem. No ale tak jak pisałem wcześnie to już nie mój klimat.dom?n pisze:Ale szeroki tył i wąski przód to chyba nie będzie fajne połączenie. Nadałoby się mieć szeroki przód, ale nie tak szeroki jak tył. Wilk syty i owca cała!
Jeśli chcesz to ja nadal nie zamontowałem dystansów, leżą na stole od dwóch miesięcy, możemy na próbę wrzucić dwa na tył i zobaczyć jak to wyjdzie.
zapraszamheski997 pisze:Joem, ja byłbym bardzo chętny na te chociażby dwie felgi![]()
Mogę specjalnie dla Ciebie moje dwie wypiaskować i polakierować na taki kolor jaki masz