Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
- Volvo 745 turbo
Re: Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
Jakiś patent, na pewno nie jest to oryginalne.
0 x
Jest 745 87' B230FT USA
Tak jak pisałem Ci na VF. 550x230 wchodzi bez problemu, wymagane niewielkie modyfikacje z montażem.nckpol pisze:mea culpa - chodzi o turboredkiblaSinuspi pisze:jak myślisz o Dieslu - zerknij do postu Świtała ()adoptował z bmw()nckpol pisze:czy ktoś dopasowywał / dopasował jakiś IC z fmic'a? zastanawiam się czy da się upchnąć ten: http://fmic.pl/home/197-intercooler-550x140x65mm.html na szerokość chyba jako tako, mocowania się jakoś zrobi, ale nie wiem co z grubością, fabryczny ma 6cm i ciężko mi optycznie znaleźć tam te 0,5 cm więcej - ktoś ma jakieś doświadczenie w temacie?
żadne adaptacje z innych raczej nie wchodzą w grę - ma być coś świeżego i znacznie przewyższającego technologią oemowy przedpotopowy IC
Jeżeli szukasz czegoś najbliżej oryginału, to tu masz prawie gotowca: http://allegro.pl/isuzu-nqr-4-8-chlodni ... 29996.html
Na TB chłopaki pakują IC z NQR'a do srogich projektów i się trzyma.
Moim zdaniem jednak duuuużo lepiej zainwestować w nowego chinola.
0 x
Kupiłem stary most 3.54, nie ma on czujnika poziomu oleju(?) tak jak w moim moście. Czy będzie mi się palić jakaś lampka na zegarach? Ten czujnik jest ważny czy tylko informacyjny?
0 x
- Volvo 745 turbo
To nie jest czujnik poziomu oleju tylko czujnik prędkości do licznika, bez niego nie będzie Ci pokazywać prędkości.
0 x
Jest 745 87' B230FT USA
OK, czyli stary most nie ma czujnika. Jak w takim razie mogę pożenić oba mosty? Przełożyć tylko mechanizm? W moim moście mam ABS, w tym starym nie ma jeśli się nie mylę. Czy sobie odpuścić?Volvo 745 turbo pisze:To nie jest czujnik poziomu oleju tylko czujnik prędkości do licznika, bez niego nie będzie Ci pokazywać prędkości.
0 x
Immobilizer typu i-button, na pastylki. Na zdjęciu jest odbiornik, przykładało się do niego pastylkę podobną do małej baterii i można było odpalać.Milco pisze:Cześć. Co to jestPróbowałem w google, ale...nawet nie wiem co wpisać
0 x
Istnieje coś takiego jak "reperaturka podłogi " do siedemsety? Gdzie szukać? Czy raczej tylko szukać zdrowej blachy z dawcy? Mam pordzewiałą podłogę na wylot pod nogami kierowcy, a blacharz nie umie "wyprowadzić obłych kształtów.
0 x
O, dzięki.fonderal pisze:Immobilizer typu i-button, na pastylki. Na zdjęciu jest odbiornik, przykładało się do niego pastylkę podobną do małej baterii i można było odpalać.Milco pisze:Cześć. Co to jestPróbowałem w google, ale...nawet nie wiem co wpisać
0 x
Sprawdziłem na gazie bez przepływki, silnik się wyłączał.Dudes pisze:Regulator jest suchy, nic z niego nie leci.Dudes pisze:Tego nie sprawdzałem. Ale to nie wygląda na uszkodzoną przepływkę, na gazie też by nie miał mocy. Jak otwierałem przepustnicę to silnik dopiero po jakimś czasie dostał obrotów, tak jakby wtrysk jeden nie działał.nckpol pisze:
a na gazie jak bez przepływki ?
0 x
740 Turbo B200ET
no to wygląda to raczej na podlewanie benzynąDudes pisze:Sprawdziłem na gazie bez przepływki, silnik się wyłączał.Dudes pisze:Regulator jest suchy, nic z niego nie leci.Dudes pisze: Tego nie sprawdzałem. Ale to nie wygląda na uszkodzoną przepływkę, na gazie też by nie miał mocy. Jak otwierałem przepustnicę to silnik dopiero po jakimś czasie dostał obrotów, tak jakby wtrysk jeden nie działał.
0 x