Zaraz popatrzę i za tym momo...
Dzięki
momo będzie pewnie 2 razy droższawujek pisze:Zaraz popatrzę i za tym momo...
Jednocześnie?endriugto pisze:Panowie błagam o pomoc.
Dzisiaj w drodze do pracy straciłem nawiew i wycieraczki. Termin jazda szwedzkim czołgiem nabrała nowego znaczenia...
Co można z tym zrobić?
Z góry dzięki za uratowanie!
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW
220zł + KWtakijedenkuba pisze:momo będzie pewnie 2 razy droższawujek pisze:Zaraz popatrzę i za tym momo...
Potoczasty pewnie mam namiary i zna cenę
Tak jednocześnie. Znalazłem z sieci że przyczyną jest kostka stacyjki. Sprawdziłem i faktycznie jak poruszam kluczykiem przy odpalonym silniku nawiew i wycieraczki zaskakują. Niestety to połowa sukcesu bo nie znalazłem jak to naprawić...dom?n pisze:Jednocześnie?endriugto pisze:Panowie błagam o pomoc.
Dzisiaj w drodze do pracy straciłem nawiew i wycieraczki. Termin jazda szwedzkim czołgiem nabrała nowego znaczenia...
Co można z tym zrobić?
Z góry dzięki za uratowanie!
Sprawdź bezpieczniki.
Żeby się dostać do stacyjki od wewnątrz deski rozdzielczej musisz zdemontować dolną osłonę nad nogami kierowcy i zestaw liczników.endriugto pisze:Znalazłem z sieci że przyczyną jest kostka stacyjki. Sprawdziłem i faktycznie jak poruszam kluczykiem przy odpalonym silniku nawiew i wycieraczki zaskakują. Niestety to połowa sukcesu bo nie znalazłem jak to naprawić...

Da się to to zreanimować?Brus pisze:Żeby się dostać do stacyjki od wewnątrz deski rozdzielczej musisz zdemontować dolną osłonę nad nogami kierowcy i zestaw liczników.endriugto pisze:Znalazłem z sieci że przyczyną jest kostka stacyjki. Sprawdziłem i faktycznie jak poruszam kluczykiem przy odpalonym silniku nawiew i wycieraczki zaskakują. Niestety to połowa sukcesu bo nie znalazłem jak to naprawić...
Kiedy już to zrobisz na wysokości stacyjki musisz znaleźć zestaw 6/7 przewodów połączony z okrągłym, brązowym gniazdem.
Gniazdo jest dość solidnie wciśnięte we wtyczce czyli de facto kostce stacyjki, która czasem się psuje. Wygląda tak:
Mocowana jest dwoma śrubami M3 x ok 20mm, najbardziej poręcznym narzędziem do odkręcenia kostki jest krótki śrubokręt z szerokim, ale wąskim końcem albo mała grzechotka z płaszczakiem.
Może to nie problem, ale na pewno trochę powyginasz się przy odszukiwaniu optymalnej pozycji do wykręcenia kostki.
Masz kostkę na podmiankę?
już masz. wpadajendriugto pisze:Dzięki za info. Niestety nie mam kostki...