A kuku:V945turbo pisze:Oprócz add-on'a przedniego i lotki /snowcapa nie było nic wiecej do 9xx, wertując katalogi....

Katalog akcesoriów z 1998
A kuku:V945turbo pisze:Oprócz add-on'a przedniego i lotki /snowcapa nie było nic wiecej do 9xx, wertując katalogi....

re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW
heheszkidom?n pisze:A kuku:V945turbo pisze:Oprócz add-on'a przedniego i lotki /snowcapa nie było nic wiecej do 9xx, wertując katalogi....
Katalog akcesoriów z 1998Mam skan całego zwinięty z internetu, ale sklejałem to z dwóch osobnych stron, stąd ten czarny pasek pośrodku.
ten gość uważa, że SR-701 to najfajniejsze radio do zabytkowych volvo.dom?n pisze:Jeden miły gość, nawet bywa tu na forum, miał taki zestaw: radio Volvo SR-701 i odtwarzacz kaset TP-701.

re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW
To może z nudów jakiś spot w połowie drogi między POZ a WAW…?dom?n pisze:
Ogólnie nic się tu nie dzieje.
W tym roku może uda się wyprać mu wnętrze i zabrać na wakacyjną wycieczkę do kraju produkcji.
Strasznie nudny wóz, jeździ, nie psuje się, nie wymaga interwencji. Jeśli sam czegoś nie psuję, to wszystko jest ok. Usterek typu "chronicznie nieświecące tylne światło mijania" nie liczę, bo to duperele.
Nie powinienem tego pisać, pewnie za tydzień coś się schrzani
zasadnicze pytaniedom?n pisze:Ogólnie nic się tu nie dzieje.
W tym roku może uda się wyprać mu wnętrze i zabrać na wakacyjną wycieczkę do kraju produkcji.
Strasznie nudny wóz, jeździ, nie psuje się, nie wymaga interwencji.
jak kiedyś jeździłem autami dziewięćset kombi to bardzo lubiłem rotować tylnymi światłami.dom?n pisze:Jeśli sam czegoś nie psuję, to wszystko jest ok. Usterek typu "chronicznie nieświecące tylne światło mijania" nie liczę, bo to duperele.
Nie powinienem tego pisać, pewnie za tydzień coś się schrzani
Oj walczyłem z tym chyba z tydzień! Myłem oprawkę w myjce ultradźwiękowej - syfu co nie miara... W końcu, mała szlifierką wyczyściłem blaszki do stopnia, że własne odbicie było widać, skasowałem luzy tych blaszek, wyczyściłem pasek przy lampie. W końcu zaczęły świecić o działać jak trzeba.dom?n pisze:... Usterek typu "chronicznie nieświecące tylne światło mijania" nie liczę....
Teza.baron pisze:zasadnicze pytaniedom?n pisze:Ogólnie nic się tu nie dzieje.
Strasznie nudny wóz, jeździ, nie psuje się, nie wymaga interwencji.to czy jeździ na tyle, że ma szansę się popsuć?
w sensie - ile jeździ?
Nakulałem 25 tysięcy, z czego 9 w ostatnim roku. Ja więcej jeżdżę komunikacją publiczną niż samochodem.baron pisze:zasadnicze pytaniedom?n pisze:Ogólnie nic się tu nie dzieje.
Strasznie nudny wóz, jeździ, nie psuje się, nie wymaga interwencji.to czy jeździ na tyle, że ma szansę się popsuć?
w sensie - ile jeździ?
Myślałem w sumie żeby stop zapalał się niezależnie od pozycji, ale wtedy nie wiadomo co zrobić z przeciwmgłowym. W sumie to nawet nie wiem czy to standard w 900 że przeciwmgielne tylne świecą po obu stronach, a nie tylko z lewej. Może rocznik 1990 tak miał? W 240 też miałem jakieś różnice między egzemplarzami.baron pisze:jak kiedyś jeździłem autami dziewięćset kombi to bardzo lubiłem rotować tylnymi światłami.
tzn pozycje rozdzielałem od hamulca, pakując je w miejsce przeciwmgłowych (albo na odwrót; hamulec w przeciwmgłowe).
zasadniczo najlepiej było dublować, bo siedemset i dziewięćset kombi ma strasznie liche te światełka z tyłu.
no i nawet jak się jedna pozycja zgubiła, to zostawała w tym rzędzie jeszcze jedna.
skoro w sedanie volvo chwaliło się takim rozwiązaniem ze zdublowaną żarówką, że niby bezpieczne, to dlaczego nie robić go w kombiu.
Alkohol izopropolowy dobrze czyści śniedź. Kontakt U w sprayu również. U mnie pomogło, tylko nie wiem na jak długo.AOW pisze:Myłem oprawkę w myjce ultradźwiękowej - syfu co nie miara... W końcu, mała szlifierką wyczyściłem blaszki do stopnia, że własne odbicie było widać, skasowałem luzy tych blaszek, wyczyściłem pasek przy lampie. W końcu zaczęły świecić o działać jak trzeba.
A tego projektanta co wymyślił otwór pod żarówki to chyba bym grubo prześwięcił!
Poznań i Warszawę łączy najnudniejsza i najdroższa autostrada w środkowej Europie. Nie lepiej gdzie indziej?grodek75 pisze: To może z nudów jakiś spot w połowie drogi między POZ a WAW…?
Cegły działają, na kawę dojedziemy…