Volvo 245 DL AUTOMATIC 1980 r.
Re: Volvo 245 DL AUTOMATIC 1980 r.
Jeżeli znajde nową pracę (a jestem ku temu bliski) to przyjadę cegłą na zjazd i przy okazji do Ciebie. Pomierzymy pooglądamy, pogadamy 
0 x
A szerokiemu gronu które mnie dzisiaj odwiedziło dziękuje za wizytę. Miło będzie Was gościć ponownie 
0 x
Fajny bagażnik. Może koleś zgodzi się sprzedać go indywidualnie.
http://www.blocket.se/ostergotland/Volv ... =23_11&w=3
http://www.blocket.se/ostergotland/Volv ... =23_11&w=3
0 x
To bardzo roboczy bagażnik. Wyprawowy. Jeśli zależało by mi na solidnym i pojemnym bagażniku jak ten który wskazałeś to szukałbym poniży:

Ja potrzebuje elegancki, chromowany bagażnik który ma tylko dobrze wyglądać

Ja potrzebuje elegancki, chromowany bagażnik który ma tylko dobrze wyglądać
0 x
Po długiej przerwie wypada coś wrzucić z postępów. Nie wiele tego było bo zrobiłem sobie z volvo parę miesięcy przerwy. Chciałem już pokazać łosia w pełnej krasie ale cały czas nie mam zderzaków
Na koniec roku dokończyłem wnętrze tj, boczki i pierdoły

Na koniec roku dokończyłem wnętrze tj, boczki i pierdoły

Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2023, 09:09 przez JoeM, łącznie zmieniany 3 razy.
0 x
Wiosną zabrałem się za bagażnik na który natrafiłem w Holandii na początku roku. W sumie nie szukałem takiego ale tak jakoś wyskoczył mi w necie w pewien poniedziałek, a że brat właśnie był 5 km od niego to się skusiłem i następnego dnia był u mnie. Stwierdziłem że skoro zdobycie nieskorodowanego chromowanego bagażnika USA graniczy z cudem to sobie taki na pocieszenie założę.
Małe elementy zostały wyszkiełkowane, a duże niestety trzeba było ręcznie wyszlifować. Wszystko zostało wytrawione i ocynkowane. Na to poszedł lakier proszkowy. Drewno można było ratować ale było wypatrzone. Zakupiłem świeża tarcice drewna Iroko. Docięcie, kalibrowanie, frezowanie i obróbka końcowa. Na razie tyle. Drewno jeszcze muszę w wolnej chwili zaimpregnować i skręcić wszystko do kupy.

Małe elementy zostały wyszkiełkowane, a duże niestety trzeba było ręcznie wyszlifować. Wszystko zostało wytrawione i ocynkowane. Na to poszedł lakier proszkowy. Drewno można było ratować ale było wypatrzone. Zakupiłem świeża tarcice drewna Iroko. Docięcie, kalibrowanie, frezowanie i obróbka końcowa. Na razie tyle. Drewno jeszcze muszę w wolnej chwili zaimpregnować i skręcić wszystko do kupy.

Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2023, 09:26 przez JoeM, łącznie zmieniany 5 razy.
0 x
-
takijedenkuba
Klasa
Szacunek za cierpliwość i precyzję
Wnętrze najfajniejsze jakie widziałem do tej pory w serii 200
Wnętrze najfajniejsze jakie widziałem do tej pory w serii 200
0 x
Dzięki Kuba za uznanie, cieszy mnie to 
Miedzy czasie zacząłem ogarniać podłokietnik. Egzemplarz z 850 z szufladami na kubki. Aby montaż miał sen musiałem wyrównać spód. Jeszcze pozostało go obszyć pod moja tapicerkę.

Miedzy czasie zacząłem ogarniać podłokietnik. Egzemplarz z 850 z szufladami na kubki. Aby montaż miał sen musiałem wyrównać spód. Jeszcze pozostało go obszyć pod moja tapicerkę.

Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2023, 09:36 przez JoeM, łącznie zmieniany 4 razy.
0 x
Do poprawki poszła instalacja klapy tylnej. Musiałem przeciągnąć kable trzy-żyłowe pod 3 stop i central zamek.

Klapa ogarnięta. Stop i wycieraczka podłączone

Klapa ogarnięta. Stop i wycieraczka podłączone
Ostatnio zmieniony 14 maja 2022, 11:56 przez JoeM, łącznie zmieniany 1 raz.
0 x