Volvo 245 DL AUTOMATIC 1980 r.

Zaprezentuj swoją cegłę i aktualizuj na bieżąco swój temat
takijedenkuba

Re: Volvo 245 DL AUTOMATIC 1980 r.

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: takijedenkuba »

dom?n pisze: Ogólnie to po dzisiejszej wizycie stwierdzam że moje auto wcale nie jest takie ładne i mogłoby być dużo ładniejsze ;)

Cześć artysta ;)
Ty to obowiązkowo powinieneś jeździć przedliftowym kombi
OBOWIĄZKOWO podkreślam
0 x
Awatar użytkownika
endriugto

Post autor: endriugto »

Moim zdaniem tył wygląda bardzo dobrze i to w końcu rwd. Przód mógłby być węższy. Będzie wtedy klasycznie i hot rod'owo. Zawsze możesz kupic komplet węższych stalówek i zrobić dwa komplety kół letni i zimowy.
0 x
Awatar użytkownika
Mareek

Post autor: Mareek »

Stalówki są ok, ale to profil opony, jej szerokość i odsadzenie felgi odmieniają to Volvo. Zalatuje trochę jakimś amerykańcem. Amerykańskie v8 by mi tu pasowało :D

Tymczasem czekam na corony. Piękny sprzęt.
0 x
Polecali zakup BMW, to się skusiłem
Awatar użytkownika
JoeM
Kontakt:

Post autor: JoeM »

I tu się z Wami zgodzę. Ma być najbliżej oryginału i brakuje im, a raczej mają nadto 2" :D Dominik dzisiaj je oglądał i zna moje plany. Felga przejściowa ale mnie cieszy bo jest czysta i się błyszczy :D Po prostu, poszedłem na łatwiznę. Do czwartku łoś stał na starych, zardzewiałych strupach, a na niedziele zapowiedzieli się goście. Co robić :lol: . Nie będę jednak ukrywał, że byłem ciekaw jak to usiądzie. Jak wszedł tył, mówię może być. Wleciał przód, o koorwa :shock: No nie mój klimat. Dla mnie zbyt wulgarnie. Dzisiaj chłopakom mówiłem, że dam na przód wąską felgę i będzie git. Tylko teraz myślę po co skoro na wiosnę będę robił corony. Chyba na siłę chce ratować ten zestaw, który na dobrą sprawę u mnie raczej nie ma przyszłości. Z drugiej strony przyda się komplet na inną okazję/publikę/nastrój :lol: Zatem póki co zostaje tak jak jest. Na lato corony i stal standardowa, z której właśnie są obręcze i dekle (będę zmieniał bo uwielbiam tą kołpakową nierdzewkę).

A że jak to zawsze w kwestii felg muszą być różne zdania, na biały pasek nie dam się namówić. Nie chce stroić opon ;)

No właśnie :D Pomijając wspomniane paski na oponach to dwa zdjęcia Domiego obrazują wizje końcową tj. felgi, front z okrągłymi lampami i pomarańczowymi kierunkowskazami oraz rzecz jasna, bagażnik . Na razie mamy tylko właściwy kolor lakieru :lol:

P.s. Przy tej okazji jest propozycja na później (w sensie do przemyślenia). Wymienię się z kimś na dwie wąskie stalówki (polakierowane pod moje). Jeśli komuś leży efekt szerokiego tyłu i węższego przodu to zrobią się dwa racjonale zestawy na dwie cegły :idea:
Ostatnio zmieniony 18 października 2021, 11:09 przez JoeM, łącznie zmieniany 1 raz.
0 x
Awatar użytkownika
JoeM
Kontakt:

Mareek pisze:Stalówki są ok, ale to profil opony, jej szerokość i odsadzenie felgi odmieniają to Volvo. Zalatuje trochę jakimś amerykańcem. Amerykańskie v8 by mi tu pasowało :D

Tymczasem czekam na corony. Piękny sprzęt.
:lol:
0 x
Awatar użytkownika
dom?n
Administrator
Kontakt:

Post autor: dom?n »

Ale szeroki tył i wąski przód to chyba nie będzie fajne połączenie. Nadałoby się mieć szeroki przód, ale nie tak szeroki jak tył. Wilk syty i owca cała!

Jeśli chcesz to ja nadal nie zamontowałem dystansów, leżą na stole od dwóch miesięcy, możemy na próbę wrzucić dwa na tył i zobaczyć jak to wyjdzie.
takijedenkuba pisze:Cześć artysta ;)
Ty to obowiązkowo powinieneś jeździć przedliftowym kombi
OBOWIĄZKOWO podkreślam
Jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowa ;) Ale wymiana wchodzi w grę tylko na amerykańca z 80-84 żeby miał przedliftowe zderzaki i nową dechę rozdzielczą, bo inaczej mi nie wejdą te wszystkie bzdety typu radio i zegarki. No i jeśli to nie będzie Turbo to szkoda zachodu...
0 x
940 Turbo '91 · dekwadrat · poznańskie klasyki nocą
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW :D
Awatar użytkownika
Sinuspi

Post autor: Sinuspi »

..... broń Cie Panie Bosche mieć zamysł haka zakładać do Kakałka ;)
0 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Awatar użytkownika
heski997

Post autor: heski997 »

Joem, ja byłbym bardzo chętny na te chociażby dwie felgi :D
Mogę specjalnie dla Ciebie moje dwie wypiaskować i polakierować na taki kolor jaki masz 8-)
0 x
Awatar użytkownika
JoeM
Kontakt:

dom?n pisze:Ale szeroki tył i wąski przód to chyba nie będzie fajne połączenie. Nadałoby się mieć szeroki przód, ale nie tak szeroki jak tył. Wilk syty i owca cała!

Jeśli chcesz to ja nadal nie zamontowałem dystansów, leżą na stole od dwóch miesięcy, możemy na próbę wrzucić dwa na tył i zobaczyć jak to wyjdzie.
No na moje to tylko tył jest względny. Opcja z wąskim przodem jest ekonomiczna. Pewnie że lepiej wąskie felgi poszerzyć o jeden cal i z tyłem spasi ale to dodatkowy koszt, a ja w ten zestaw nie chce inwestować. Bynajmniej teraz. Wymieniłbym się z kimś na wąskie, przymierzył i poszerzył za jakiś czas. Teraz nie podoba mi się to że z przodu wystają opony, więc nie ma sensu zakładać dystansów. Faktem jest jednak, że z dystansami tył byłby dograny z przodem. No ale tak jak pisałem wcześnie to już nie mój klimat.
Ostatnio zmieniony 08 listopada 2015, 23:19 przez JoeM, łącznie zmieniany 1 raz.
0 x
Awatar użytkownika
JoeM
Kontakt:

heski997 pisze:Joem, ja byłbym bardzo chętny na te chociażby dwie felgi :D
Mogę specjalnie dla Ciebie moje dwie wypiaskować i polakierować na taki kolor jaki masz 8-)
zapraszam :lol:
0 x
ODPOWIEDZ