Najczęściej radio, ale nie zawsze. Po kolei wyciągaj bezpieczniki, w miejsce wyjętego bezpiecznika podłączaj amperomierz. Tak chyba najszybciej zawęzisz krąg poszukiwań.
Zdychanie aku po kilku dniach oznacza, że pobór prądu jest spory. Dlatego najpierw lepiej sprawdzać na amperomierzu ustawionym na 10A, a dopiero jak tu nic nie pokaże przełączyć się na 200mA.
Jeżeli ten sposób nie wskaże winnego, zostaje kompleksowe sprawdzenie instalacji, włączenie amperomierza między klemę a akumulator i odłączanie wszystkiego po kolei, łącznie z alternatorem.
Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
Re: Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
endriugto pisze:Zamieniłem aku z siedemsetą i po 3 dniach okazało się że jednak dwuseta drenuje aku. Szukałem jakiegoś info w sieci ale nic nie mogłem znaleźć. Czy jest jakieś typowe miejsce które mógłbym sprawdzić?endriugto pisze:Po naładowaniu aku autko pięknie odpaliło i jestem nim dzisiaj w pracy zobaczymy co wydarzy się po paru godzinach. Wziąłem woltomierzendriugto pisze: To teraz trzeba sprawdzić czy to aku jest jednak padnięte czy coś dernuje baterię. Chyba zamienię aku z siedemsetą.
Odepnij alternator i rozrusznik ponieważ one też mogą kraść prąd na postoju.
0 x
Witam .
940 230 FT 97r. Padł wskaźnik temp.silnika ,sprawdziłem kostki na czujnikach i poczyściłem .
Właściwie po za tym że leży wskazówka to nic się nie dzieje obroty normalne itd. wszystko gra czyli że lucik smyrnąć trzeba?
940 230 FT 97r. Padł wskaźnik temp.silnika ,sprawdziłem kostki na czujnikach i poczyściłem .
Właściwie po za tym że leży wskazówka to nic się nie dzieje obroty normalne itd. wszystko gra czyli że lucik smyrnąć trzeba?
0 x
Ktoś kiedyś powiedział, że dawniej auta naprawdę budowano z blachy i stali, drewno było dodatkiem a plastiku używano do wysadzania mostów…
945 B230FB 90r.
945 B230FB 90r.
Walnąłeś piąchą w deskę nad licznikiem ? i kostki w liczniku sprawdziłeś ?gruszka2 pisze:Witam .
Czujnik pada rzadko ale bywa też że ścieżki na taśmie lobią pęknąć.
0 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Nie walnąłem Jezu Sinuspi ja to siła spokoju jestem nawet jeśli wtopiłem 4000 tysia . Nigdzie nie grzebałem , tylko prysnąłem po kosteczkach i tyle .Czytałem o tych wszystkich kabelkach i tak pomyślałem że może ktoś napisze powiedz Abra Kadabra i tyle

To zdejmuję zegarki i zalukam ło co biega po majdruję po proszę żeby się w garść wziął bo kredyt wzięty i na urlop w czerwcu jedziemy
chce czy nie , jak nie to na lawecie drugą klasą będzie jechał
To zdejmuję zegarki i zalukam ło co biega po majdruję po proszę żeby się w garść wziął bo kredyt wzięty i na urlop w czerwcu jedziemy
0 x
Ktoś kiedyś powiedział, że dawniej auta naprawdę budowano z blachy i stali, drewno było dodatkiem a plastiku używano do wysadzania mostów…
945 B230FB 90r.
945 B230FB 90r.
A przed siuwaksaniem to wskazywał temp ?gruszka2 pisze:Nie walnąłem Jezu Sinuspi ja to siła spokoju jestem nawet jeśli wtopiłem 4000 tysia . Nigdzie nie grzebałem , tylko prysnąłem po kosteczkach i tyle .Czytałem o tych wszystkich kabelkach i tak pomyślałem że może ktoś napisze powiedz Abra Kadabra i tyle![]()
To zdejmuję zegarki i zalukam ło co biega po majdruję po proszę żeby się w garść wziął bo kredyt wzięty i na urlop w czerwcu jedziemy![]()
0 x
Tak padło z dnia na dzień .
0 x
945 B230FB 90r.
945 B230FB 90r.
Z tą lawetą to podpadłem .
Wiem . Wiem . Słaby żarcik , ale majówka jest trza po żartować .
0 x
945 B230FB 90r.
945 B230FB 90r.
Nie wiem jaką rezystancję na czujnik na zimno więc może masz jakiś na podmianę ?gruszka2 pisze:Z tą lawetą to podpadłem .
0 x
Mam czujnik nowy jakiś tylko są dwa ,ale na deskę daje sygnał ten od strony szyby ?
To w nim ewentualnie szukać ?
Oczywiście najpierw śtuknę łot góry ,tak z sympatii letko .
To w nim ewentualnie szukać ?
Oczywiście najpierw śtuknę łot góry ,tak z sympatii letko .
0 x
945 B230FB 90r.
945 B230FB 90r.