Tutaj widać go dość dobrze.koniorro pisze:Skrzynia M90 a piec 2.3 turbo z 98

Tutaj widać go dość dobrze.koniorro pisze:Skrzynia M90 a piec 2.3 turbo z 98

Nie stracisz, ba, nie odczujesz różnicy. Serio.maab pisze:Siema,
Mam wątpliwość dotyczącą rozrusznika do B230FT. Że rorzuszniki do redblocków są fizycznie wymienne to już wiem, ale czytam też, że były dwie wersje: 1,1 kW i 1,4 kW. Czy dobrze podejrzewam, że do wersji turbo nadaje się ten słabszy? I czy jak wsadzę mocniejszy to czy na tym stracę?Dzięki za pomoc.
marcinGT pisze:Swoją drogą moje, mimo że wyglądają i działają bardzo spoko niestety wymagają częstego dopompowywania. Zimą praktycznie po 1-2 dniach schodziło powietrze, teraz jak jest ciepło ciśnienie trzyma z tydzień, niemniej trochę to upierdliwe. Wszystkie pokrętła są podokręcane.bnw pisze:To jest Monroe leveling system.zlyzuw pisze:Manometr od NIVO.
Co do pytania o kompletnosc to całość stanowią amortyzatory wraz z przewodami + zespół manometru w wersji tańszej, w wersji pełnej jest kompresor i klikadelko że wskaźnikiem. Tania wersję pompujesz na stacji, droższa - z guziczka.
Ceny: w zeszłym roku sprzedał się cały zestaw za 1700 pln. Pojedyncze amortyzatory są czasami w sprzedaży, cena to ok 800-900 pln za sztukę. Dla porównania - nivomat to około 1300-1700 pln na stronę.
Właśnie tak wyglądał ten zestaw jak go kupiłem i montowałem w tej furzeSinuspi pisze:
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW
fonderal pisze:Tutaj widać go dość dobrze.koniorro pisze:Skrzynia M90 a piec 2.3 turbo z 98
Ale to jest ten "ubogi" zestaw, dmuchasz na stacji z pompki?dom?n pisze:Właśnie tak wyglądał ten zestaw jak go kupiłem i montowałem w tej furzeSinuspi pisze:
Ganc noje, prosto z fabryki.
Tak, to ten prostszy / uboższy / jakkolwiek to nazwać.to_masz pisze: Ale to jest ten "ubogi" zestaw, dmuchasz na stacji z pompki?
bez tego przełącznika od którego zacząłem poszukiwania w temacie
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW
Mi się wydaje (na 99%), że z tym przełącznikiem (i sprężarką we wnęce bagażnika) to był zestaw do serii 200 (możliwe, że oprócz tego - do serii 200 - był też drugi z wentylkiem we wnęce, bez kompresora, bo taki widnieje np. w skandix).to_masz pisze:Ale to jest ten "ubogi" zestaw, dmuchasz na stacji z pompki?
bez tego przełącznika od którego zacząłem poszukiwania w temacie
Zamieniłem aku z siedemsetą i po 3 dniach okazało się że jednak dwuseta drenuje aku. Szukałem jakiegoś info w sieci ale nic nie mogłem znaleźć. Czy jest jakieś typowe miejsce które mógłbym sprawdzić?endriugto pisze:Po naładowaniu aku autko pięknie odpaliło i jestem nim dzisiaj w pracy zobaczymy co wydarzy się po paru godzinach. Wziąłem woltomierzendriugto pisze:To teraz trzeba sprawdzić czy to aku jest jednak padnięte czy coś dernuje baterię. Chyba zamienię aku z siedemsetą.saabauto pisze:
Aniemówiłem?prędkościomierz mnie naprowadził. Tak się dzieje w 200/700 jak jest kucnięta bateria i dajesz duze obciążenie.