Jak w tytule...chłopaki jaki najlepiej zalać płyn do wspomagania.Mam zalany półsyntetyk Mobila,ale coś pompa nie daje rady.Po wymiania magla i zakuciu przewodu do pompy tak sie zrobiło,że ciężko chodzi wspomaganie i słychać pompę...może wina pompy,ale może powinien być mineralny płyn bo pompa nie daje rady wytworzyć właściwego ciśnienia na półsyntetyku?
Proszę o dobre rady;-)
Jaki płyn do wspomagania - 700
Re: Jaki płyn do wspomagania - 700
Choć to może nie wskazywać na płyn to ATF najzwyklejszy czerwony jak do automatów DX II.
0 x
Kanciaste VOLVO - ZAWSZE w drodze.
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego
Ale musi być mineralny czy może być półsyntetyk? Czy możliwe,że na półsyntetyku pompa nie daje rady?
0 x
- DarthVader
Moim zdaniem nie ma znaczenia mineralny czy półsyntetyk
Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
0 x
760 GLE D24T
- Podmuch Wiatru
- Kontakt:
Hmmm.. do starszych pojazdów proponował bym mineralny. Miałem kiedyś przykry incydent w Mercedesie 308 (dostawczak popularnie zwany Kaczka). Uzupełniłem płyn w układzie wspomagania półsyntetykiem w tym samym kolorze co był w zbiorniczku i puściły uszczelniacze przekładni kierowniczej.
0 x