W 945 z 1995 z automatyczną klimą jest filtr kabinowy? Byłem klimę serwisować i mi kazali wymienić a ja tego znaleźć nie mogę
Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
-
szary_misiek
Re: Krótkie pytania i krótkie odpowiedzi.
Panowie,
W 945 z 1995 z automatyczną klimą jest filtr kabinowy? Byłem klimę serwisować i mi kazali wymienić a ja tego znaleźć nie mogę
0 x
jajacek, to jest właśnie ta matryca:)
Przy braku diod 3, 7 i 11 kodem będzie 5551.
Gdyby nie zadziałał spróbuj 5531. Może być tak, że wbrew temu co widać diody 2 i 3 są zamienione miejscami.
Jak wentylator jest w porządku a słabo wieje, to parownik od klimy może być zabity śmieciami, jest pierwszą przeszkodą za wentylatorem. Dodatkowo jeszcze ma (a w każdym razie miał
) przymocowaną gąbkę od zawietrznej.
Przy braku diod 3, 7 i 11 kodem będzie 5551.
Gdyby nie zadziałał spróbuj 5531. Może być tak, że wbrew temu co widać diody 2 i 3 są zamienione miejscami.
W żadnym fabrycznie nie było, niezależnie od rodzaju klimy. Pojawiały się filtry akcesoryjne, ale nie były firmowane przez volvo. Były zakładane na wlot powietrza do wentylatora pod podszybiem. Ale raczej już nie do kupienia, ostatni raz widziałem je jakieś 4-5 lat temu, kosztował około 80zł.szary_misiek pisze:Panowie,W 945 z 1995 z automatyczną klimą jest filtr kabinowy? Byłem klimę serwisować i mi kazali wymienić a ja tego znaleźć nie mogę
Jak wentylator jest w porządku a słabo wieje, to parownik od klimy może być zabity śmieciami, jest pierwszą przeszkodą za wentylatorem. Dodatkowo jeszcze ma (a w każdym razie miał
0 x
-
szary_misiek
Dzięki fonderal, czyli tak jak myślałem oryginalnie filtra nie ma.
Nawiewy działają ok, a jak filtra nie ma to nie ma się co zapchać/zgnić, choć pewnie dlatego musieli mi sporo dłużej układ osuszać.
Nawiewy działają ok, a jak filtra nie ma to nie ma się co zapchać/zgnić, choć pewnie dlatego musieli mi sporo dłużej układ osuszać.
0 x
Fonderal - dziękuję. Zakładam radio i sprawdzam kod.
I d.pa
jest jakieś uszkodzenia w klawiszach 4 i 5. Nie działają. Radio do naprawy.
I d.pa
0 x
Tel. 509 186 929
960 sedan 94r.
960 kombi 90r.
960 sedan 94r.
960 kombi 90r.
poniżej foto parownika z mojej dwusety (w drugiej bylo to samo) Trzeba to wyjąc, wyczyścić woda pod ciśnieniem i gotoweszary_misiek pisze:..........a jak filtra nie ma to nie ma się co zapchać/zgnić, choć pewnie dlatego musieli mi sporo dłużej układ osuszać.

sambo
0 x
przy wyjmowaniu parownika trzeba opróżniać układ z czynnika?sambo pisze:poniżej foto parownika z mojej dwusety (w drugiej bylo to samo) Trzeba to wyjąc, wyczyścić woda pod ciśnieniem i gotoweszary_misiek pisze:..........a jak filtra nie ma to nie ma się co zapchać/zgnić, choć pewnie dlatego musieli mi sporo dłużej układ osuszać.![]()
sambo
0 x
wyjecie parownika wymaga opróżnienia układu z czynnika oraz demontażu kilku plastkiow i rurek.nckpol pisze:
przy wyjmowaniu parownika trzeba opróżniać układ z czynnika?
Po odkręceniu 6 wkrętów wysuwa się parownik. Ale tak milo jest w serii 240!
W 940 dostanie sie do parownika wymaga demontażu całej jednostki HVAC ( przynajmniej w opcji z automatyczna klima)
245 rulez
sambo
0 x
Wymiana mikroprzełączników nie powinna zrujnować, ceny zaczynają się od złotówki:)jajacek pisze:Fonderal - dziękuję. Zakładam radio i sprawdzam kod.
I d.pajest jakieś uszkodzenia w klawiszach 4 i 5. Nie działają. Radio do naprawy.
Czasem pomaga zalanie jakimś specyfikiem do trzeszczących potencjometrów, ale mz. lepiej od razu je powymieniać...
0 x
-
szary_misiek
Sambo, to mnie nie pocieszyłeś mam automatyczną klimę 
A jak włączam zapłon i przy pokrętle nawiewów ustawionym na szybę słyszę leciutki syk, to mam się bać /mocno bać/czy płakać? W sensie czy to tylko objaw, że jakiś syf w klapkę wszedł, czy raczej układ podciśnienia komunikuje mi kres swojej żywotności?
A jak włączam zapłon i przy pokrętle nawiewów ustawionym na szybę słyszę leciutki syk, to mam się bać /mocno bać/czy płakać? W sensie czy to tylko objaw, że jakiś syf w klapkę wszedł, czy raczej układ podciśnienia komunikuje mi kres swojej żywotności?
0 x
Szybkie pytanie
Scorpiusy 14" ET20 na 940mkII z ABS, jaki dystans minimum na przód ? zakładał ktoś tak 
0 x
Jak do kogoś nie doszła odpowiedz na PW tzn. że wpisałem ją ponownie w pole "dodaj odborcę"
Nie wiem czemu to robię

Nie wiem czemu to robię