wujek pisze:Panie Sinusie, o sprężynach pisałem wcześniej - to MTS Technik, ale poskracane/zaklepane/zahartowane. Można rzec, unikatowe
Aaaa, czyli też na patencie.
wujek pisze:Panie Sinusie, o sprężynach pisałem wcześniej - to MTS Technik, ale poskracane/zaklepane/zahartowane. Można rzec, unikatowe
wujek pisze:będzie że tak powiem OEM+![]()
wujek pisze:Za pozwoleniem kolegi sinuspi - amory tylne pochodzą z Vectry C / Signum. To jego patent, ja go jedynie powieliłem.
Wkład przód u mnie sa ori, dobrane mam dużo krótsze z bmw e30 (tzw. gruba laga). Pasują tez podobno z VW ale tego jeszcze nie testowałem. Aha, te z bmw wymagają dotoczenia tulejki aby miska z łożyskiem górnym miała się na czym oprzeć.
Panie Sinusie, o sprężynach pisałem wcześniej - to MTS Technik, ale poskracane/zaklepane/zahartowane. Można rzec, unikatowe
wujek pisze:Pomóżcie w rozterce...zrobiłem inspekcje blachy. Prawy próg nie istnieje. Podłoga z lewej i prawej strony do poprawienia. Podłużnice w miarę, ale obspawać by sie przydało. Stawiać na kobyłki i robić czy na złom dziada? Sam nie wiem kiedy to się stało, dwa lata temu wyglądąło to dużo lepiej...
wujek pisze:Pomóżcie w rozterce...zrobiłem inspekcje blachy. Prawy próg nie istnieje. Podłoga z lewej i prawej strony do poprawienia. Podłużnice w miarę, ale obspawać by sie przydało. Stawiać na kobyłki i robić czy na złom dziada? Sam nie wiem kiedy to się stało, dwa lata temu wyglądąło to dużo lepiej...
re5pect pisze: Jeżeli chcesz żeby Twoje RWD dobrze się prowadziło w zakrętach, było szybkie, dobrze hamowało, a to wszystko bez wydawania taczki pieniędzy na modyfikacje to polecam zakup BMW
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości